Machinatie en intriges om gezin uit Begijnendijk te verdrijven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 552.800 Speicifieke bezoekers op dit item 19:30 14/1/2009 : 122 Ternat / Begijnendijk, 12 Januari 2009. Met ons artikel over de uitdrijving bij minus 8 graden hebben we aangetoond dat dieren bij barre weersomstandigheden, op meer begrip kunnen rekenen dan -sommige- mensen, maar dat een OCMW een situatie waarbij een gezin in zo'n omstandigheden op straat wordt gezet, in de hand werkt, kan alleen maar in Begijnendijk. Het huis van problemen. Het krot in de Kruisstraat, 7 te Begijnendijk bezorgt blijkbaar iedereen problemen, de spilfiguren zijn de mini huisjesmelker en het Begijnendijks OCMW. Een bewoner van dat pand dient beroep te doen op Recht op Maatschappelijke Integratie -Wet 26 mei 2002-, de man is ernstig, zelfs levensbedreigend, ziek maar het OCMW van Begijnendijk ligt op allerlei manieren dwars, de man stapt naar de Arbeidsrechtbank en het OCMW van Begijnendijk verliest twee keer op een rij. Wanneer de cliënt van het Begijnendijks OCMW de slechte staat van de huurwoning aankaart, veegt het OCMW van Begijnendijk ook dié aanklacht van tafel. OCMW miskent haar wettelijke verplichtingen. Als de huurder van een woning, die cliënt is van het OCMW, zich beklaagt over de slechte kwaliteit van de woning die hij betrekt, dan moet het OCMW haar cliënt, ingevolge de Wet van 26 mei 2002 art. 17 omtrent diens "Rechten en Plichten" informeren, maar dat deed het OCMW van Begijnendijk niet. Het OCMW had haar cliënt moeten zeggen dat Wonen Vlaanderen een -gratis- inspectie van de woning kon uitvoeren, maar dat gebeurde niet, en dat is geen alleenstaand geval. In een andere Rechtszaak werd het OCMW van Begijnendijk op de vingers getikt omdat ze haar wettelijke verplichtingen, overeenkomstig art. 17 van de Wet op RMI, haar cliënten correct te informeren, miskent.
Huidig Voorzitter en dikke vriendin van de toeziende 1e Schepen en partijgenoot
OCMW Brengt mensen in de problemen. Omdat het OCMW van Begijnendijk haar wettelijke verplichtingen niet naleefde, de man in de woning met vocht en schimmels letterlijk in de kou diende te leven, sprong diens zoon hem financieel bij, maar al snel raakte ook de zoon in de problemen. Vader en zoon zijn zich einde 2006 bij de journalist van Morsum Magnificat komen beklagen, het verhaal werd gestaafd met een pak schriftelijk bewijsmateriaal, uit die documenten blijkt dat het OCMW van Begijnendijk zich in dit dossier mensonwaardig opstelt, vooral de manier waarop een persoon met een levensbedreigende ziekte werd behandeld kon niet door de beugel. Krotwoning. In april 2007 wordt vader DL in Betekom begraven. Door de contacten met vader en zoon L., komt de journalist, door omstandigheden, uiteindelijk zélf in de -krot-woning terecht. Hij was op de hoogte van de bedenkelijke staat, maar tijdens de gesprekken met de eigenaar beloofde deze om één en ander te herstellen, uiteraard gebeurde dat niet. De eigenaar Jules P. is niets minder dan een laaghartige leugenaar en mini huisjesmelker. DL woonde acht jaar in de woning en had steeds, zij het met strubbelingen, huur betaald, maar de eigenaar had geen borsteltje verf veil om de verweerde ramen te schilderen. Omdat de eigenaar zijn woord niet hield, schakelt de journalist de Wooninspectie in en deze adviseert de woning op 29 januari 2008 met 59 strafpunten -15 is het maximum- onbewoonbaar! Schuldig verzuim? Voorgaande wil zeggen dat DL al die jaren in een zeer ongezonde woning heeft verbleven. In april 2005 heeft hij daaromtrent melding gemaakt bij het OCMW van Begijnendijk maar Voorzitter Patricia Stevens -MGB- die advocaat is, veegde de klacht resoluut van tafel. Dat de woning vocht en schimmels bevat en de man daar regelmatig in de kou heeft gezeten wegens geen of te weinig stookolie, kan voor diens levensbedreigende ziekte nooit goed zijn geweest, zeggen zijn behandelende Artsen te Leuven. Heeft de Voorzitter van het OCMW zich niet schuldig gemaakt aan overtreding van art. 422 van het SW "Schuldig verzuim"?
Voorzitter van het OCMW van toen en nu toezichthoudend 1e Schepen én advocaat.
Uithuiszetting. Omdat de eigenaar alleen maar huur wilde ontvangen en zijn woning niet in orde maken, escaleerden de problemen tussen de journalist en zijn gezin en de eigenaar. De woning is en blijft een krot en ongezond om in te wonen. Uiteindelijk werd door beide partijen de verbreking van de huur gevraagd die op 9 januari 2009 eindigde met de uitdrijving die gebeurde bij een temperatuur van min 8°. Dakloos. Ondertussen hadden de 1e Schepen van Begijnendijk, tevens toeziend Schepen bij het OCMW, én de Voorzitter van het OCMW van Begijnendijk -die wegens artikels vier klachten indiende tegen de journalist- tijd genoeg om een plan uit te kienen om de journalist uit Begijnendijk te verdrijven, het OCMW was immers perfect geïnformeerd over de situatie. Drie dagen vóór de uitdrijving, op 6 januari 2009, stuurt het OCMW een aangetekende brief met de éénzijdige eis om twee dagen later, dus op 8 januari 2009 om 13.00u, een huurcontract te ondertekenen voor een studio in Heist-op-den-Berg. Hun was gelukt de lastige journalist die hun gesjoemel had blootgelegd, ondermeer rond het beeld van Marcinelle, uit Begijnendijk weg te werken. Echter, de journalist kon die eenzijdige voorwaarden niet aanvaarden, er waren in de studio nog vijf arbeiders volop aan het werk, er was ondermeer nog geen wc, het was een bouwwerf, kortom, de voorwaarden om een appartement te huren, ondermeer art. 1730 BW, waren niet vervuld, de journalist en zijn gezin waren dus in de barre winterkou dakloos ! Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. EVER © www.morse-press.be 1740 Ternat |