Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931630





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk ook uit de brand dankzij Dirk Van Mechelen
11 december 2008
Nieuw decreet Ruimtelijke Ordening prachtig welgekomen redmiddel.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 537.500
Specifieke bezoekers op dit artikel 17:00 11/12/2008: 60
Ternat, 11 december 2008.

Op 5 december 2008 werd in de Vlaamse regering het wijzigingsdecreet Ruimtelijke Orde van Minister Dirk Van Mechelen goedgekeurd. Dit vehikel verleent amnestie aan iedereen die in het verleden alle regels van Ruimtelijke Ordening aan zijn/haar laars lapte en dacht onaantastbaar te zijn, welnu, ze hebben gelijk gekregen.

Gemeentebestuur Begijnendijk gered.
Zoals iedere inwoner weet en beseft zijn Begijnendijkers kampioenen in het illegaal optrekken
van gebouwen en gebouwtjes. Het varieert van vogelkoten en tuinhuisjes over zwembaden naar hele loodsen/opslagplaatsen van duizend vierkante meter en meer.  Omdat het gemeentebestuur van Begijnendijk, zoals steeds, het niet haar taak vindt om op treden als sanctionerende overheid -dat kost stemmetjes- is dit een welgekomen redmiddel aangezien dit decreet een globale amnestie is voor alle overtreders.

Dirk Van Mechelen ......


...... Sorry Maurice

Dommeriken.
Een ieder die zich dus al die jaren netjes aan de wet heeft gehouden is een grote dommerik,
beter ware het geweest nergens op te letten en maar raak te bouwen, dat zou alleen maar voordeel hebben opgeleverd, zoals de meerwaarde van de woning.

Afbraakpolitiek.
Wat het meest schandalige van dit decreet is, is dat er niet meer wordt gesproken over mensen
wiens woning en/of buitenverblijf werd afgebroken wegens niet vergund. Ook in Begijnendijk gebeurde dat en het bestuur kon -of wilde?- daar blijkbaar niets aan doen. Dit decreet is dan ook een dolksteek voor al deze gedupeerden, minstens zou men een tegemoetkoming kunnen voorzien voor het leed dat door deze afbraakpolitiek werd veroorzaakt, immers het nieuwe decreet voorziet een "tijdelijk woonrecht" voor weekendverblijven in eerste instantie tot 2030 met mogelijkheid tot verlenging met 9 jaar, dus tot 2040, en illegaal opgetrokken woningen worden met een pennenstreek legaal.

Meldingsplicht.
Voor wie in de toekomst een veranda of garage wil bijbouwen, volstaat het om dit te "melden"
aan de gemeente en twintig dagen na deze melding kan gestart worden met de bouw. De deur staat dus weer wagenwijd open voor het ongecontroleerd bijplaatsen van allerlei koten en andere gedrochten die niet thuishoren in een woonwijk, noch op andere plaatsen.
Vlaanderen was op de goede weg om de wildbouw te stoppen en had enkel een uitdovingbeleid
dienen te voeren. Met dit nieuwe decreet wordt de klok vijftig jaar teruggedraaid en kan de "knutselaar" weer aan de slag, ondertussen alle anderen, die wél volgens de regels werkten, uitlachend. Schande met een hoofdletter en voor Dirk Van Mechelen, uitvinder van dit misbaksel, een uitschuiver van jewelste.

Het volledige decreet is te vinden op : http://www2.vlaanderen.be/ruimtelijk/Nwetgeving/ontwerpdecreet/Ontwerpdecreet_RO.pdf

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©.
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 12 december 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.