Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931524





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Met electronische identiteitskaart aan de slag op internet.
07 december 2008
Initiatief van Minister van Ondernemen Quicki.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 535.700
Brussel, 7 december 2008.

Op 5 december kwam de Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent van Quickenborne, alias Quicki, in de vorm van een pernota, met een vervroegd Sinterklaas cadeautje.  Onderstaand publiceren we deze integraal.

Makkelijk met eID aan de slag op het internet.
Quick Install laat eID, kaartlezer en PC snel met elkaar werken.
Brussel, 5 december 2008 – Op initiatief van Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne is sinds vandaag een nieuwe toepassing beschikbaar op eid.belgium.be: de “eID Quick Install”. Dit stukje software zorgt ervoor dat burgers makkelijk en snel met hun elektronische identiteitskaart (eID) aan de slag kunnen op het internet. Dit is belangrijk omdat de eID voor steeds meer concrete zaken kan worden gebruikt én omdat uit een aantal onderzoeken is gebleken dat het met elkaar doen spreken van de eID, de kaartlezer en de PC voor sommige burgers te complex was.

In de loop van 2009 zullen alle Belgen, ouder dan 12, over een eID beschikken. Momenteel beschikken al 7,5 miljoen Belgen over een eID. Het aantal concrete toepassingen waarbij de eID kan worden gebruikt neemt dan ook snel toe:
60.000 Belgen maakten al gebruik van de mogelijkheid om zich voor hun
Tax-on-Web-aangifte elektronisch te identificeren via de eID.
Enkele duizenden mensen identificeerden zich ook al via hun eID bij Police-on-web
om vakantietoezicht te vragen op hun woning.
De Lijn biedt sinds kort de mogelijkheid om elektronisch een abonnement te
bestellen via de eID.
Mensen hoeven niet meer fysiek naar bankloket te gaan om zich aan te melden
maar kunnen via eID communiceren; dat moet in kader van de antifraudewet die misbruiken met bankrekeningen wil bestrijden.

Een vlot gebruik van eID op het internet is dus een noodzaak. Omdat uit een aantal onderzoeken is gebleken dat het voor sommige burgers geen sinecure was om de kaartlezer en eID vlot met de computer te laten werken, wordt nu de eID Quick Install gelanceerd.
eID Quick Install onderzoekt of er eerder een andere lezer was aangesloten en doet
eventueel de nodige aanpassingen, installeert de benodigde software om de computer met de kaartlezer te laten praten (de driver), plaatst vervolgens een stukje software op de computer dat toelaat de gegevens van de chip op de identiteitskaart op veilige wijze te lezen (de middleware) en zorgt tenslotte ook voor de installatie van de benodigde veiligheidscertificaten die maken dat een burger zich veilig kan identificeren en veilig elektronische handtekeningen kan zetten.

Mocht er zich een probleem voordoen bij het installeren kan men bovendien nog een beroep doen op telefonische ondersteuning. De eID Quick Install software wordt ter beschikking gesteld op het portaal van de Federale Overheid   eid.belgium.be

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 07 december 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.