Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927823





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telerad meetsysteem stiekem en in alle stilte getest
10 juni 2006
STORA Deed op 6 juni 2006 een schuchtere poging om het TELERAD meetsysteem te testen
Betekom / Dessel 9 juni 2006
Het TELERAD meetsysteem dat op het ganse Belgische grondgebeid de stijging van de radioactieve straling in de lucht zou moeten detecteren is al meerdere keren onderwerp van kritiek geweest en niet op zijn minst van de ex Voorzitter van de RVB van het F.A.N.C. PIERRE REYNDERS.
Zo plaatste ANNEMARIE LIZIN destijds een radioactieve bron naast zo'n detector, maar het ding detecteerde niets ! Frappant is dat de schoonbroer van plitica LIZIN (R.VANDERSPEETEN) lid is van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C. ! ? 

STORA.
Via het internet  www.stora.org/webpage.asp?WebpageId=13  kan men op de website van STORA een verslag vinden van een test van het TELERAD meetnet, op de website van het F.A.N.C. niets daarover.
De test werd onder massale persbelangstelling van de "Frut" (Gazet van Antwerpen) te Dessel uitgevoerd, het resultaat is vaag en vol vraagtekens.

Geen bruikbare gegevens om selectiviteit te beoordelen.
Om het systeem te doen werken heeft het F.A.N.C. radioactieve bronnen tegen de detectoren bevestigd, maar over de bronactiviteit is er niets geweten zodat we omtrent de selectiviteit van het TELERAD systeem alleen maar kunnen gissen.

Tijd.
Dat het twintig minuten duurde vooraleer de " Nucleaire Inspecteurs " door het systeem op de hoogte werden gesteld lijkt ons veel te lang, tijd is bij een nucleair incident belangrijk.
Omtrent de 20 minuten zegt een specialist ter zake ons : Op zich verbaast mij dat niet, want het hele telerad systeem werkt in takten van 10 minuten Dwz in 2 meettijden werd de meting boven de 1ste alarmdrempel geregistreerd.  Bovendien moet ik nog het eerste nucleaire accident meemaken dat 20 minuten duurt, 't zal in de praktijk wel iets langer duren ....

E?nzijdig.
Dat dergelijke proeven vrijwel stiekem dienen te gebeuren en enkel GVA daarvan verslag kon uitbrengen roept vragen op, temeer er op 14 juni 2006 een samenkomst is van de werkgroep Nucleaire Veiligheid waarvan FILIP DE COENE Voorzitter is geworden, een zoveelste manipulatie van het F.A.N.C.

 
Laatste update ( 10 juni 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.