Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931413





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Heffing op losse kopieën van muziekpartituren afgeschaft.
02 december 2008
Kamercommissie keurt afschaffing heffing goed.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 533.400
Ternat / Brussel 2 december 2008.

De kamercommissie Bedrijfsleven keurde vandaag het voorstel van minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne goed om muziekscholen niet langer te verplichten om auteursrechtelijke licentieovereenkomsten af te sluiten met SEMU voor losse muziekpartituren. Hierdoor wordt de rekening voor muziekscholen en ouders van muzikale kinderen flink goedkoper.

Voor het onderwijs heerste totnogtoe grote onduidelijkheid over de het gebruik van kopieën van partituren. Korte fragmenten van muziekstukken mochten worden gekopieerd, maar de beheersvennootschap SEMU interpreteerde dit zeer restrictief (niet meer dan 1 of 2 notenbalken). Hierdoor liep de rekening voor scholen en ouders al te vaak hoog op. De gevraagde licentievergoedingen gingen van 0.77 EUR per kleuter tot 2,77 EUR per leerling secundair onderwijs en tot 7 EUR voor het deeltijds kunstonderwijs.

Anderzijds moeten auteurs op een correcte manier worden vergoed voor hun creativiteit, daarom blijft het kopiëren van gehele handboeken of verzamelbundels met liedjes verboden. Het wetsontwerp moet nog naar de voltallige Kamer. Die stemming wordt voor het einde van het jaar verwacht.

Minister Vincent Van Quickenborne is blij dat de parlementsleden mij in grote getale volgen in mijn pleidooi voor een evenwichtige benadering.”

Kritiek op Quickonomie.be
Volgens LDD misbruikt minister belastinggeld voor eigen lofzang
Voor Rob Van de Velde van Lijst Dedecker (LDD) gaat minister Van Quickenborne deontologisch de mist in door een nieuw overheidsmeldpunt naar zichzelf te noemen.  Wie surft naar de overheidswebsite quickonomie.be denkt dat hij op de privé-website van minister Van Quickenborne is terecht gekomen (zie hier) i.p.v. op een officiële overheidsmeldpunt waar de burger met zijn vragen terecht kan.
De
website is één lofzang op de minister en zijn medewerkers. En dat betaald met belastinggeld dat dient om het grote publiek objectief te informeren, niet te beïnvloeden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.