Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927823





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.A.N.C.: Werkgroep "Nucleaire Veiligheid" komt bijeen
06 juni 2006
Na de "Audit" van Corn & Ferry start de werkgroep " Nucleaire Veiligheid " op 14 juni 2006 haar werkzaamheden.


Brussel / Betekom 6 juni 2006
Onder druk van de politiek diende de Minister van Binnenlandse Zaken Patrick DE WAEL de Raad van Bestuur, onder voorzitterschap van TOM VANDEN BORRE (VLD), opdracht te geven een Audit te laten uitvoeren omtrent de werking van het F.A.N.C.
Corn & Ferry voerde die klus uit, maar deze handelde slechts over de handel en wandel van de Directie van het F.A.N.C. het werd slechts een soort beoordelingsgesprek, maar er is veel meer aan de hand dan dat, daarom werd de "
Werkgroep Nucleaire Veiligheid" in het leven geroepen

Bestuurlijke incompetentie.
Het resultaat van de audit bracht slechts incomptentie op bestuurlijk vlak van de Directie aan het licht, die dermate schrijnend was dat Directeur Generaal J.P.SAMAIN hoofd regelgeving en vergunningen, Luc BAEKELANDT en personeelsdirecteur DE BIE aan de kant werden gezet.

Piere Reynders.
Toen de VLD de macht kreeg werd PIERRE REYNDERS (CD&V en Inspecteur bij Financi?n) als Voorzitter van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C. prompt vervangen door Dr TOM VANDEN BORRRE (VLD), maar PIERRE REYNDERS vocht ??n en ander aan en stapte naar de Raad van State, die zaak is nog altijd niet uit de voeten.
Pierre REYNDERS wilde als Voorzitter van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C. al wantoestanden binnen het F.A.N.C. verhelpen, maar het lukte niet echt, het is misschien daarom dat PIERRE RYENDERS opzij geschoven werd ten voordele van VLD'er  Tom VANDEN BORRE ?

Fluwelen handschoenen.
Het is wellicht door het feit dat PIERRE REYNERS naar de Raad van State stapte en dat mogelijk de Belgische Staat nog wat gaat kosten dat MINISTER DE WAEL J.P.SAMAIN met "Fluwelen handschoenen" aanpakt en als Directeur Generaal slechts wegpromoveerde als Voorzitter van het Wetenschappelijk committe, maar ook d?t betaalt de belastingbetaler ! 
Kwatongen in politeke kringen beweren dat PATRICK DEWAEL onder druk van de SPa J.P.SAMAIN niet te hard mocht aanpakken ! Ondertussen heeft J.P.SAMAIN (onder bescherming van de SPa ?) met alle gevolgen van dien  zo'n 25 jaar in het "Nucleaire" zadel gezeten ! 

Telerad.
PIERRE RYENDERS is misschien de man die door de werkgroep nucleaire veiligheid moet gehoord worden. Wat er allemaal over TELERAD is gepubliceerd klopt niet, zegde PIERRE RYENDERS, maar hij heeft nog andere zaken te vertellen zegt de opzij geschoven Voorzitter !



 

Laatste update ( 13 juni 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.