Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932412





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sossendemagogie : Elektriciteitprijs daalde niet maar werd fors duurder.
26 oktober 2008
Socialisten en Groenen mede oorzaak van stijging elektriciteitprijs.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 519.900
Ternat, 26 oktober 2008.

Laat de beroepsjournalist
die onderstaande nadoet nu opstaan.

 
------- wijziging 13:15 26/10/2008
Voor wie het nóg niet mocht weten, zullen we het hier nogmaals herhalen. De 
elektriciteitsnetten waarop de abonnees, dus u en ik, zijn aangesloten, zijn eigendom van de Gemeenten en Steden.  Velen denken dat maatschappijen zoals Electrabel -nu EANDIS-, PBE, Interelectra, West Vlaamse Energie Maatschappij -nu INDI- de eigenaars zijn, dat is een misvatting van de burger die voor de eigenaars maar al te goed van pas komt, men moet de burgers niet te slim maken, dat is voor niets goed, dan gaan ze alleen maar moeilijke vragen stellen.
Mensen die klachten hebben gaan zich niet tot een grote maatschappij als Electrabel
wenden, "tegen zo'n grote maatschappij kunt ge toch niets beginnen" zegt de man in de straat, daardoor is de burgemeester dus de locale politiek, uit de wind gezet, gerust gelaten, want dat willen ze, zakken vullen en gerust gelaten worden.  Louis Tobback was de eerste die Electrabel 100 miljoen Bef liet betalen voor Iodium pillen, hij heeft zich als Minister van Binnenlandse Zaken vele jaren de woede van Electrabel op de hals gehaald, de bevolking was daar het sclachtoffer van, straks kunnen de pillen opgeruimd en gaat het nóg eens kosten, dát is het werk van de Leuvense Germanist en radijssocialist.

Opbrengst elektriciteit.
In verhouding tot de infrastructuur die ze nodig hebben om de elektriciteit bij hun
abonnees te brengen, is de kilowatt veel te duur, erger is dat hun elektrisch net in de verste verte niet voldoet aan de wettelijke voorschriften -Wet van 10 maart 1925-.
Daardoor creëren de eigenaars gigantische woekerwinsten die ze voor allerlei
projecten aanwenden waardoor ze hun politiek blazoen, op kosten van de verbruikers, oppoetsen maar de kiezers beseffen dat uiteraard niet, die worden, zoals dat ook in Begijnendijk het geval is, gesust met eet- en bierfestijnen, de man die daarmee in Begijnendijk politiek groot werd, heeft daar een heuse feestzaal aan overgehouden, of deze ondertussen al vergund is, is weer een andere vraag.

Witteboordcriminelen.
Op de koop toe worden de elektriciteitsnetten niet eens onderhouden zoals dat
eveneens in de Wet staat -10 maart 1925-, de eigenaars van de elektrische netten zijn in feite witteboordcriminelen die niet alleen hun abonnees, maar ook het publiek in gevaar brengen door risico op overspanning, kortsluiting, brand, elektrocutie, maar aangezien politiek en pers één pot nat is, komt bij een ongeval de onderste steen quasi nooit boven. Daarop zijn twee uitzonderingen: Een dossier in Sijsele, een juridisch gevecht dat al sinds 1992 loopt en een ander te Meslin-L'Evêque dat sinds 2005 aan de gang is. Frappant is toch wel dat de familie van de slachtoffers in beide dossiers technisch gesteund worden door de hoofdredacteur van Morsum Magnificat ...

De Liberalisering.
In 2002 werkte Begijnendijkenaar en socialist Gery Vanlommel op het Kabinet van
Steve Stevaert, alias Steve Stunt, in die periode liep Vanlommel de gemeenten af om als "licht" in de duisternis te gaan verkondigen dat door de liberalisering de elektriciteit goedkoper zou worden, als dát geen goed nieuws is, "Jan met de pet" zou voor minder voor de socialisten stemmen.
Maar zelfs met die verregaande demagogie -of was het onkunde- haalden de sossen
geen overwinning in de verkiezingen, erger is dat het verhaal van Gery Vanlommel grove leugen was, Morsum Magnificat was bij de eerste voorstelling in Zemst aanwezig en sprak Vanlommel tegen. Zoals sinds lang en ook vandaag nog blijkt, had Morsum Magnificat overschot van gelijk, de elektriciteit is sindsdien fors duurder geworden.

Groenestroom.
Ook de Groenen hebben een groot aandeel in de hogere elektriciteitsprijs. Doordat
Electrabel verplicht werd om groenestroomcertificaten te kopen en windmolens zonder die certificaten absoluut niet kunnen renderen, moeten de verbruikers betalen. Is er iemand die dat stilaan gaat begrijpen? Wellicht niet, ook hier sluiten pers en politiek de rangen en houden duidelijke informatie tegen. Wie kan bewijzen dat een windmolen financieel kan renderen zonder de ontvangsten van de certificaten, mag het ons altijd laten weten.
PS: Nu is het nóg niet gedaan, de stroomleveranciers gaan nu hun netten moeten verstevigen omdat
de energie die de producenten van groenestroom -zonnepanelen, windmolens,windboilers,etc- in hun
net pompen, niet door de huidige infrastructuur -sectie van de kabels,etc- kan gedragen worden, de verbruiker gaat het wéér betalen, dat is het gevolg van de slimme denkpistes van de Groenen. Hebben de beroepsjournalisten
daarover al iets geschreven?

------- geplaatst op 12:10 26/10/2008

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.

Laatste update ( 26 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.