Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926581





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk :onvergunde antennemast,een schrifelijke vraag aan Minister.
24 oktober 2008
BIPT Moet haar werk veel beter doen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 519.100
Ternat / Brussel / Begijnendijk, 24 oktober 2008.

Als gevolg van het feit dat er in de Pandhoevestraat te Begijnendijk een heuse antennemast met een takkenbos aan antennes zonder stedenbouwkundige vergunning door een radioamateur werd geplaatst en in dienst gesteld, werd deze redactie door het BIPT op haar vragen met een niet al te vriendelijke toon wandelen gestuurd.

Vragen aan de Minister.
Radioamateurs -5e Categorie MB 10 juli 1997- moeten sinds het KB van 10 augustus 1985 een antennedossier indienen, niet ionische stralingen kunnen immers ook een gevaar zijn voor mens en milieu. Met het geval te Begijnendijk blijkt dat het BIPT antennedossiers kan goedkeuren voor antennes die op masten werden geplaatst die geen stedenbouwkundige vergunning hebben !  Een auto kan zonder gelijkvormigheidsattest toch ook niet bij het DIV worden ingeschreven.

BIPT.
Het BIPT is voor de Radioamateurs bijzonder mild, het hoofd van de dienst die de radioamateurs maar al te graag de hand boven het hoofd houdt, is immers zelf een radioamateur die in Ruiselede ook al PV's kreeg omdat hij een anennemast zonder vergunning bouwde.
Dezelfde persoon, die vroeger bij de NCS als OGP -Officier Gerechtelijke Politie- werkte, is op zijn vorige locatie te Loppem moeten verhuizen omdat hij de Wet van 10 juli 1997 had overtreden, toen heeft de baas van de NCS -Nationale Controle Spectrum- ingegrepen -Mr De Smet-, nu moet de Minister het doen, het  gedogen van éénzijdig misbruik door "vriendjespolitiek" bij de UBA -Unie Belgische Amateurzenders- en elders moet ook stoppen.


Hagen Goyvaerts

Vragen aan de Minister.
Als gevolg van het online artikel van Morsum Magnificat stelde Hagen Goyvaerts -Vlaams Belang- nu ter zake een schriftelijke vraag aan de minister van Ondernemen bevoegd voor het BIPT aangaande het afleveren van antennedossiers - bouwvergunning. In de vraag formuleert de Volksvertegenwoordiger volgende " Uit de praktijk blijkt dat het BIPT bij het toekennen van een antennevergunning c.q. het afleveren van een conformiteitsattest zich blijkbaar niet bekommert om het aspect van de bouwvergunning. Dit heeft voor gevolg dat men zich vragen stelt bij het her en der inplanten van antennemasten in woongebieden".
Morsum Magnificat zal ook op andere plaatsen / gemeenten nagaan of de antennemasten aan de wettelijke bepalingen voldoen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 25 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.