Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926581





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VVOJ:Alleen journalisten en leden met geld komen aan de bak.
23 oktober 2008
Journalist dient in een week 330€ op te hoesten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 518.500
Ternat / Brussel / Gent, 23 oktober 2008.

-------- wijziging  15:30 25/10/2008 -kop-
-------- wijziging  12:10 25/10/2008
-------- wijziging  21:46 23/10/2008
De maanden oktober en november zijn drukke maanden voor journalisten, vooral
in de tweede helft van november worden hold-ups gepleegd op de geldbeugel van sommigen, moet een journalist dan betalen om zijn werk te kunnen doen?

Diabetes symposium en VVOJ conference : 320 €
De diabetesafdeling van de ArteveldeHogeschool heeft op 15 en 16 november in
Gent een symposium, het omvat een groot opgezet programma, met maaltijden, waarbij commerciële firma's uiteraard nieuwigheden voor diabetici tentoonstellen en laten proeven.
De Belgische afdeling van de VVOJ, waarvan ondergetekende al een jaar lid is,
heeft in al die tijd niets, maar dan ook niets van zich laten horen, de Nederlanders organiseren zowat maandelijks een evenement dat 's avonds om 20.00u in Utrecht of in Amsterdam plaats heeft. Een Belgisch lid, die dat wil bijwonen, moet zich naar Amsterdam of Utrecht begeven en is quasi verplicht om daar te overnachten.

Een geldklopperij?
Toen deze redactie aan de organisatoren van het symposium van de Artevelde
Hogeschool liet weten, vanwege een minimaal inkomen, niet te kunnen ingaan op hun uitnodiging omdat voor hun tweedaagse -met maaltijden- 130€ betaald moet worden, reageerde men prompt en deden een voor deze redactie aanvaardbaar voorstel, immers, de hoofdredacteur van Morsum Magnificat is zelf diabetespatiënt en weet dus waarover hij -ook op dat vlak- spreekt.
Maar bij de VVOJ is er geen enkel begrip voor een lid van hun vereniging die het
met een minimum inkomen moet stellen, bovendien heeft dat lid, als diabeet, geen belangstelling voor de maaltijden, of het "Galadiner" van de "Haute journalistiek" maar hij moet, om op 21 en 22 november een artikel te kunnen maken, 200€ neertellen, Ides De Bruyne heeft geen oog voor de problemen van diabetici en wil dat iedereen de volle pot betaald, ook al kunnen de maaltijden niet genuttigd worden, Is de VVOJ soms geldklopperij?

Financiële steun.
De Belgische afdeling van de VVOJ is zowat ² ondergebracht in de gebouwen van
het Fonds Pascal Decroos dat jaarlijks 250.000€ van de Vlaamse Overheid ontvangt, daarbuiten van een Finse instelling voor een Europees project nog eens 50.000€ ontvangt. De Belgische VVOJ organiseert op 21 en 22 november 2008 een heuse "Conference" waarvoor Amerikanen worden uitgenodigd die ze daarvoor moeten betalen, dus journalisten van hun eigen vereniging moeten betalen om Amerikaanse collega's te horen praten, in het Engels natuurlijk.
Morsum Magnificat wil nu van de Minister weten hoeveel subsidie voor dat
evenement aan de VVOJ wordt toegekend en hoeveel leden de VVOJ in België telt.  De Vlaamse Overheid geeft jaarlijks ook al 285.000€ aan de VVJ, die zijn dan op hun beurt ook sponsor van de VVOJ conference, zo gaat dat maar door.
² Combineren de activiteiten vanagf dat adres. 

Tappen uit dezelfde vaten.
Wanneer er bijeenkomsten georganiseerd worden dan komen altijd dezelfde
journalisten en kranten aan bod, het is net als bij de Vrt Vriendjes, Rood, Tendentieus, met uiteraard altijd de Vrt als -vuur-rode draad, wie te kennen geeft uit dat vaatje niet te tappen, heeft er -zoals dat het geval is met Morsum Magnificat- gelegen. Pers en politiek is één pot nat, journalisten schrijven praten en schrijven naar de mond van hun politieke broodheren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER
 ©     

Laatste update ( 25 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.