Locale politiek wordt door journalisten in het zadel gezet en gehouden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : Ternat / Begijnendijk, 22 oktober 2008. Een foto zegt meer dan duizend woorden, kijk en vergelijk met de inhoud van het artikel van Trappeniers van 30 augustus 2008!
------- update 16:32 24/10/2008 - foto 4 ------- wijziging 08:50 23/10/2008 ------- wijziging 23:14 22/10/2008 Op 30 augustus laat Het Nieuwsblad, in het kader van de veiligheid aan de scholen, de Begijnendijkse burgemeester Willy Michiels -MGB- aan het woord, kritiek over de verkeersonveiligheid, vooral aan de scholen -De Bruynlaan- , wordt door de burgemeester weggewuifd.
Betrouwbaar? In het artikel in Het Nieuwsblad schrijft journalist Trappeniers duidelijk met de pen van de burgemeester want, zegt Willy Michiels, er gebeurden hier aan de school nog geen ongevallen, met andere woorden, er moet dus eerst een ongeval gebeuren vooraleer naar de criticasters wordt geluisterd, dat had de journalist toch op op zijn minst moeten vragen, maar niets daarvan, wat wil je, de beroepsjournalisten van Het Nieuwsblad zijn, toch -zoals ze zelf beweren- qua informatie, hoogst betrouwbaar, zo laat Frank Poozen chef nieuws bij Net Nieuwsblad toch weten.
Waar was de politie die de burgemeester in het artikel beloofde?
Links : We kunnen ons afvragen wie hier fout is, de automobilist of de ouders, in Begijnendijk moeten ook de volwassenen een opvoeding krijgen, misschien kan de burgemeester daar alvast mee starten, zijn partij noemen we dan Meer Geweten Begijnendijk. Rechts : Uitgerekend tijdens de opening van het schooljaar komt men leveren, de bestelauto staat uiteraard twee maal in overtreding, de hinder moeten we er ook nog bij nemen. Chaos. Maar daags nadien krijgen sommigen in Begijnendijk de waarheid te zien, het is aan de basisschool in de De Bruynlaan, zoals verwacht, een chaos. Ondertussen werden de lezers van Het Nieuwsblad geconfronteerd met leugens maar de journalist steekt de handen in de lucht, want de burgemeester heeft het gezegd. Dat journalisten van een zogenaamde betrouwbare gazet niet even polshoogte gaan nemen om na te trekken of hun bron, in casu de burgemeester, wel de waarheid vertelt, zit er natuurlijk niet in, het was die dag aan de school een chaos.
1 September 2008 - Basisschool De Bruynlaan Nog geen ongeval gebeurd?
Links : Een klassieke overtreding in Begijnendijk -en wellicht ook elders- deels op de stoep parkeren, ook hier weer links van de weg en in de verkeerde richting. Rechts : Kijk hier zelf naar de chaos op 3 september 2008 om 08:43u, als hier geen risico's voor ongevallen zijn, maar ook hier gaan de ouders niet vrijuit, ze letten immers ook nergens op. Niet mogen? Het komt ons toch vreemd over, dat telkens na de gemeenteraad in Begijnendijk, de journalist op "audiėntie" mag bij de burgemeester om een babbeltje te maken in het lokaal waar de Schepenen vergaderen, tegen Morsum Magnificat doen ze hun mond niet open, ergo "De" Sectretaris zegt als we iets vragen "doar hedde gaai niks meei te moake", het mens kan nog altijd geen fatsoenlijk Nederlands spreken. Ook de journalist van Het Laatste Nieuws, hebben we na de gemeenteraad niet in de biechtstoel van de burgemeester zien duiken, het is ook in Het Laatste Nieuws dat artikels met een vleugje kritiek verschijnen, zou de journalist van Het Nieuwsblad van zijn eindredacteur soms niet pittig over Begijnendijk mogen schrijven? Verslag brengen. We horen het journalist Trappeniers al zeggen : "wij brengen verslag uit", maar als blijkt dat de artikels maar al te vaak doorspekt zijn van leugens, zoals bij de start van het nieuwe schooljaar in september 2008, dan komen die artikels op den duur toch ook niet meer geloofwaardig over, aan wie ligt dat dan, aan de burgemeester of aan de journalist? Aan u om het antwoord te zoeken. Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. Erik Verbeeck © www.morse-press.be 1740 Ternat |