Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931295





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Garagediefstallen regio Kortijk: Politiediensten waarschuwen
21 oktober 2008
Stijgend aantal garagediefstallen, politie geeft tips.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 517.300
Ternat / Brussel / Kortijk 21 oktober 2008

Waarschuwing Federale Politie Kortrijk.

Volgens de Federale Politie worden de politiediensten in regio Kortrijk de laatste maanden geconfronteerd met een stijgend aantal “garagediefstallen”.  Om dit  toenemende de fenomeen op korte termijn aan te pakken hebben de lokale politiezones van het arrondissement Kortrijk in overleg met het Parket en de federale politiediensten beslist om op te treden.
Garagediefstallen zijn diefstallen van voertuigen uit een woning, carport of oprit maar waarbij de daders de sleutels stelen door zich in te breken in de woning zonder dat er contact is met de bewoners van de woning. Vooral in de laatste weken van september tot en met vandaag is er een duidelijke stijging vastgesteld.  Deze diefstallen situeren zich voornamelijk in het zuiden van het arrondissement Kortrijk (maw in de gemeentes langs de provinciegrens met Henegouwen alsook met Frankrijk) maar dreigen ook uit te deinen naar de rest van het arrondissement. Deze diefstallen grijpen vooral tijdens de nacht plaats en worden door de eigenaars van de voertuigen pas in de ochtend opgemerkt.

Een andere opmerkelijke vaststelling is dat de daders bewust op zoek gaan naar wagens van Duitse merken ( BMW , Volkswagen, Audi , Mercedes en Porsche) maar ook andere duurdere wagens (SUV’s en terreinwagens) vormen occasioneel het doelwit.

Om dit stijgende fenomeen op korte termijn aan te pakken hebben de lokale politiezones van het arrondissement Kortrijk in overleg met het Parket en de federale politiediensten onder coördinatie van de Bestuurlijke Directeur van de Federale Politie van Kortrijk beslist om naast de reguliere werking tal van bijkomende inspanningen te leveren zowel op het vlak van preventie als repressie.

Op het vlak van preventie zullen zowel door de wijkinspecteurs en interventieploegen preventieve folders in de brievenbus of onder de ruitenwisser worden gestoken van voertuigen die een verhoogde kans maken om het doelwit te worden van een garagediefstal. Het is hierbij zeker niet de bedoeling dat eigenaars zich onveilig gaan voelen maar beseffen dat zij door het nemen van enkele eenvoudige organisatorische maatregelen hun kans op slachtofferschap aanzienlijk kunnen verminderen.

Enkele van deze tips zijn oa:
° Het voertuig in de garage te parkeren ipv op de oprit of op de langs de weg
te parkeren.
° Sluit het voertuig altijd af en verwijder waardevolle voorwerpen alsook de
boorddocumenten uit het voertuig.
° Indien mogelijk sluit uw carport  af  en ga zeker na of uw garagepoort en
deuren van de woning stevig slotvast zijn.
° Neem vrijblijvend contact op met de preventiedienst van uw lokale
politiezone voor informatie omtrent (bijkomende) sloten en of aanmoedigingspremies of fiscale aftrek van investeringen in inbraakbeveiliging.
° Meld verdacht handelingen of gedragingen in uw straat of buurt onmiddellijk
aan uw  politiedienst of 101 centrale.
° Doe aangifte van elke diefstal alsook van schadegevallen aan deuren of
poorten die kunnen wijzen op pogingen van inbraak.

Naast deze preventieve tips worden de politiepatrouilles en anonieme patrouilles in aantal verhoogd en in het bijzonder georiënteerd in de inbraakgevoelige wijken en worden de buurtinformatienetwerken geactiveerd bij meldingen van verdachte situaties en inbraken.Ook op repressief vlak worden bijkomende inspanningen geleverd door oa tijdens welbepaalde tijdstippen kleine mobiele controleplaatsen op te stellen die alle voertuigen en personen zullen controleren die er in de buurt rondrijden en worden er in overleg met de Procureur door de lokale en federale recherche bijkomende inspanningen geleverd bij sporenonderzoek door het labo en in de lopende gerechtelijke onderzoeken.
------- geplaatst op 12:29 21/10/2008

www.morse-press.be   1740 Ternat


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.