Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931180





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek :Journalist en uitgever reageren in zaak Billie
19 oktober 2008
Aantijgingen Rita W. en Patric B. pure intimidatie en laster.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 516.400
Ternat / Bekkevoort / Brussel, 19 oktober 2008.

-------- gewijzigd 19:50 19/10/2008
-------- gewijzigd 15:18 19/10/2008
In een zaak tegen alias Hissie, waar Rita W. en Patrick B. de
onderzoeksjournalist voor hun kar poogden te spannen, de waarheid zich tegen Rita en Patrick keerde, begon het koppel plots klachten in te dienen.
Die klachten o.a. bij de locale politie, kaderen in de paniek, het vuur dat ze
zelf aangestoken hadden niet meer te kunnen blussen, Rita W. dacht dat de journalist "haar" afgerichte Pitbull was die zij, zoals bij een hondenwedstrijd, kon doen gaan zitten, liggen, lopen en stoppen.

In september diende Rita W. ook een dossier in bij de Raad Voor Journalistiek,  de RVJ is een afkooksel van de Vlaamse Vereniging Journalisten die 4500 leden telt en die erkend zijn door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, journalisten die door een Minister erkend worden is zowaar uniek in Europa.

De laatste maanden duikt de VVJ overal op om te verkondigen dat alleen "zij" de echte journalisten zijn en dat "zij" de regels dan ook bepalen, maar er zijn in België minstens 8000 andere journalisten die niet door het Ministerie van Binnenlandse Zaken erkend kunnen worden, die verenigingen spannen spijtig genoeg niet samen -typisch Vlaams- en komen onvoldoende op voor hun rechten.

De niet VVJ journalisten zijn dus in feite concurrenten, de onderzoeksjournalist van Morsum Magnificat is zo eentje, tot overmaat van ramp, is hij dan ook nog fulltime met journalistiek bezig, actief, maar vooral onafhankelijk wat de beroepsjournalisten per defintie niet zijn. Rita W. heeft dus alle kans van slagen met haar klacht, als de RVJ de onderzoeksjournalist van Morsum Magnificat een loer, kunnen draaien zullen ze uiteraard niet wachten, logebroeders Jan en Filip zitten nu al te likkenaarden.

De journalist, de redactie van Morsum Magnificat en de uitgever hebben nu gereageerd op de aantijgingen van Rita en Patrick, daarbij werden een aantal delicate zaken, die -nog- niet vatbaar zijn voor publicatie weggelaten, ook de betrokkenen en bronnen die niet door Rita W. zelf bekend  werden gemaakt, worden uiteraard beschermd.   Reactie aan de RVJ.
-------- geplaatst op 11:27 19/10/2008

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER

Laatste update ( 21 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.