Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931181





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : MAR Ging niet in op melding.
17 oktober 2008
Voorzitter MAR krijgt aangetekend schrijven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 515.600
Ternat / Begijnendijk, 17 oktober 2008.


Heeft een Milieu Advies Raad de plicht om te waken over milieuaspecten in hun gemeente? JA natuurlijk, maar uit de reeks publicaties van Morsum Magnificat van vroeger -herhaaldelijk asbest sluikstorten-  en de laatste dagen, blijkt, dat dit in Begijnendijk ook een politiek sluipinstrument is.In de MAR vergadering van juni 2008 maakte Voorzitter Gery Vanlommel zich heel gemakkelijk af van enig toezicht op het verbranden van restafval -of dergelijke-, dit,  door te stellen dat de MAR geen politionele bevoegdheid heeft, dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat de leden van de MAR, zoals een Marc V., wel een oogje in
't zeil mogen houden en zaken
melden.
Maar we stellen in Begijnendijk in de praktijk vast dat inwoners zoals Marc
V. door hun ijver voor een beter milieu en meer veiligheid, zelf worden aangepakt en monddood gemaakt, vraag het hem desnoods zelf.

Tijdens MAR vergaderingen maken ze zich druk wie bij de volgende jaarvergadering de "natjes en de droogjes" gaat verzorgen, echte milieudossiers worden omzeild met verhaaltjes van de fantast, die spijtig genoeg ook de Schepen van Milieu is -en die zich door MGB op sleeptouw laat nemen-  maar die zichzelf heel graag hoort praten, die dan vertelt over wat ze in Brugge doen -kent Stef daar soms iemand?-. Ondertussen tikt de klok en kunnen ernstige onderwerpen door dat gewauwel nauwelijks behandeld worden.

De zaak die door Morsum Magnificat in juni werd aangebracht, werd op felle kritiek van Herman C. onthaald, toch ging het om een overtreding op de Vlarem I maar dat aankaarten mag van de MAR blijkbaar niet.  Maar de geviseerden stuurden een aangetekend schrijven naar de Voorzitter van de MAR, Gery Vanlommel moet het item op de volgende MAR van 4 november maar eens goed uitleggen. Het is dan voor Herman C. onnodig de terechte klagers publiekelijk aan te vallen en te trachten hen op die manier te intimideren. Noch de onderzoeksjournalist, noch de uitgever van Morsum Magnificat laten zich zo gemakkelijk afschrikken.    Bezig zijn met het milieu betekent immers méér dan maandelijks enkele uren naar het gemeentenhuis komen om over allerlei zaken te palaveren.

Atomic.
Tijdens de laatste MAR vond één van de aanwezigen het nodig om een
bedrijf, dat 38 mensen tewerkstelt, door het slijk te halen .... en dan maar klagen over de werkeloosheid.  Proberen mee te zoeken naar opbouwende oplossingen is niet voor de MAR, beter en makkelijker is afbreken en proberen het bedrijf -al bijna 10 jaar- weg te pesten. Atomic is niet het énige bedrijf dat door de MAR werd/wordt gepest, we kennen nog een ander, het was een gespecialiseerd bedijf zoals er in België maar drie waren, met specialisten doen ze wat onwennig, nogal wiedes die praten over andere zaken dan het organiseren van eetfestijnen waarbij stemmen worden betaald.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 ternat 

Laatste update ( 19 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.