Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931189





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leterme is een slechte Curator zegt LDD.
04 oktober 2008
LDD deelt zienswijze van Morsum Magnificat.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 510.300
Ternat, 4 oktober 2008

Lijst De Decker maakt in een persbericht van vandaag volgende duidelijk;

Voor Lijst Dedecker was Fortis-België het lelijke eendje in de Fortisgroep en dat eendje is nu het
enige dat de Belgische belastingbetaler met de kapitaalsinjectie van de regering nog overhoudt. Rob Van de Velde, Kamerlid LDD:  “Als we de geconsolideerde winstcijfers van 2007 uit mekaar halen in de verschillende nationale units blijkt dat het grootste deel van de winst kwam van de entiteiten die nu verkocht zijn.  Leterme heeft de grootste kans op redding van de groep verspeeld door de gezonde dochters onder de werkelijke waarde van de hand te doen. Het paleis en de kroonjuwelen van Fortis zijn verkocht, en alleen de stallingen blijven achter. Daarom is Leterme een bijzonder slechte curator.”

Fortis op Sabena-koers
De Financial Times rapporteerde vandaag al dat Nederland een schitterende zaak aan Fortis
doet door zowat 10 miljard euro minder te betalen dan nodig voor de overname van de Nederlandse Fortis-delen. Daarnaast circuleren in de trading rooms off-balance liabilities van 40 miljard euro, de fameuze besmetting waarover de Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos het van de week had. Die blijven achter bij het gehandicapte Belgische Fortisbroertje. De parallellen met de Zwitsers in het Sabena-dossier zijn niet ver weg.

Vandaag, meer dan ooit, is een
parlementaire onderzoekscommissie dus op haar plaats.

Van de Velde: “Het is al lang geen kwestie van vertrouwen of bescherming van de spaarder
meer, het gaat nu om de bescherming van het Fortis topkader en van het Belgisch politiek-financieel establishment. Daarom moet het parlement nu meteen kunnen controleren of de injectie van 16,8 miljard van de Nederlandse overname zal volstaan om Fortis-België te redden. Anders wordt elke verdere geïnvesteerde cent belastinggeld een druppel op een hete plaat en riskeert Fortis het nieuwe Sabena te worden. Dan is het nog beter van een échte curator aan te stellen.”

Regering niet meer gemandateerd
Lijst Dedecker eist dat elke verdere stap in het reddingsplan van Fortis in volle transparantie
met het Parlement wordt genomen. “Na de zogenaamde redding van vorige zondag blijkt nu dat iedereen om de tuin werd geleid, de regering inclusief. Gezien de belangrijkheid van de uitstaande risico’s bij Fortis en de impact ervan op lange termijn kan een regering, die dit probleem met bokkensprongen tracht op te lossen, niet alleen verder beslissen over de toekomstige stappen in dit dossier. Al is het diep in de nacht, de regering moet verantwoording afleggen vooraleer nieuwe en uiterst risicovolle dealtjes worden geregeld.” besluit Rob Van de Velde.

NVDR.
Of Leterme een slechte Curator is weten we niet, misschien heeft de Ieperse geitenboer, zoals
het een Curator betaamt, wel eea onder de tafel geregeld, als Curator optreden is immers een door advocaten fel begeerde en goed renderende bezigheid.
Wat SABENA betreft denken wij dat LDD onvoldoende op de hoogte is van het dossier,
misschien kan wijnboer en vrouwengek Rik Deams -Open Vld- daar meer over vertellen, of ook Van Rossem -de piloot- die ook meer zegt dan wat hij doet.

www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 08 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.