Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931191





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang opnieuw voor de Raad Van State
29 september 2008
Nieuwe zitting over afschaffen partijfinanciering.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 508.200
Ternat / Brussel 29 september 2008

Het Vlaams Belang verspreidt inzake het juridisch
kluwen rond de partijfinanciering
volgend  persbericht :

Morgen, dinsdag 30 september 2008 om 14.30u, vindt bij de Raad Van State de volgende aflevering plaats van het proces inzake de partijfinanciering van het Vlaams Belang.

We willen er aan herinneren dat door alle Franstalige partijen, gesteund door SP.A en Vl.Pro, aan de Raad van State gevraagd wordt om de partijfinanciering van het Vlaams Belang te schrappen. Aangezien daardoor het recht niet terugkeert om giften te ontvangen van bedrijven of personen, zou het ontnemen van de partijfinanciering neerkomen op een partijverbod. Dit is des te meer zo daar financiering van de provincies, Vlaams Parlement en Brussels Gewest ook zouden wegvallen. Deze procedure komt dus wel degelijk neer op een aanslag op vrije verkiezingen en de vrijheid van meningsuiting.

De zitting van morgen zal gewijd zijn aan het beantwoorden van een groot aantal juridische en procedurele vragen. Vooral van belang is de vraag of de Raad zal willen ingaan op de vraag van de Vlaams Belang verdediging om een aantal prejudiciële vragen te stellen aan het Grondwettelijk Hof. In zijn eerste verslag steunde de auditeur deze vraag en voegde er zelfs een te stellen vraag aan toe. We wijzen er op dat deze vragen niet handelen over juridisch-technische details maar over de kern van rechtsstaat en democratie gaan, met name de vraag of vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging en het gelijkheidsbeginsel in deze zaak niet geschonden worden.

Frank Vanhecke, één van de tussenkomende partijen en nu zelf het slachtoffer van een poging om zijn onschendbaarheid en politieke rechten te ontnemen, zal op de zitting aanwezig zijn.

Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang

Laatste update ( 01 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.