Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hugo Vandenberghe : Wie betaalde port verkiezingsdrukwerk?
28 september 2008
Informant is formeel en precies rond het cijfermateriaal .

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 507.600
Ternat / Rotselaar, 28 september 2008.

Uit zeer goed ingelichte bron verneemt deze redactie maanden geleden, dat Hugo Vandenberghe tijdens de verkiezingen in 2007 een pak verkiezingsdrukwerk via de KULeuven zou hebben laten verzenden, onze informant plakt daar zelfs het exacte cijfer van 74.289 € op.

De Valk.
Op 1 november 2007 om 20:44u wordt daarover een e-mail gestuurd naar Hugo Vandenberghe, in die e-mail, staat onder meer volgende passage :
Nu de vraag :
Het blijkt dat u het sommetje van 74.289 euro aan verkiezingsdrukwerk zou hebben uitgegeven, maar ik neem aan dat u als goede Belg voor die aankoop een factuur heeft ontvangen want kwatongen beweren dat uw campagne zou gefinancierd zijn uit een soort zwarte kas van de Faculteit Rechten in de Tiensestraat, beter bekend onder de naam "De Valk" ... Als u mij nu een kopie stuurt van dat factuur(en) dan spaart u mij een onderzoek uit ........

Maar daarop reageert de politicus uiteraard niet, toen wij hem na een gemeenteraad van Rotselaar daarover polsten, wilde de Senator het niet snappen, hij hield zich van de onnozelaar, en verwees naar het nationaal budget dat in het kader van verkiezingsdrukwerk mag worden uitgegeven.

Een tweede bron die het verhaal van de eerste bevestigt hebben we spijtig genoeg niet bereid gevonden om het te bevestigen, iedereen heeft natuurlijk schrik van zo'n machtig politicus, andere diensten, die daarvoor volmacht hebben, moeten maar zelf een onderzoek opstarten, wij zullen daaraan meewerken.


Hugo Vandenberghe -links- met zijn leerlingen op de KUL - foto KUL

Huwelijk.
Zelfs de feitelijke scheiding tussen Hugo en SM een Vrederechter. komt uiteraard nooit in de gazet, wat denkt ge wel een CD&V Senator van dat kaliber wiens huwelijk op de klippen is gelopen, dat mag toch niet in de gazet komen zeker, waarom Hugo zo vaak in politieke kringen in Bree te zien is, is óók nergens te lezen, Hugo kan het record van Wilfried Martens misschien nog breken, CD&V'ers zijn immers naar de buitenwereld katholieker als de Paus.

Erik Verbeeck ©
Onafhankelijk onderzoeksjournalist van beroep.
Hoofdredacteur Morsum Magnificat ®.

Laatste update ( 21 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.