Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927766





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eandis: Aannemer Farmac gevaarlijk "Kunst en vliegwerk".
31 mei 2006
Aannemer FARMAC van Eandis respecteert noch de wegcode noch de veiligheid
Betekom / Werchter 31 mei 2006
EANDIS is de <weeral> nieuwe naam binnen de ingewikkelde structuur in de wereld van de "elektriciens", ze werken samen in een gemengde intercommunale die uit reeks gemeenten bestaan, maar het met de voeten treden van de veiligheid van de aannemers die voor hun werken uitvoeren is nog steeds hetzelfde als vanouds toen het nog Electrabel was.

Betekom / Werchter  31 mei 2006.
Dat aannemers systematisch een loopje nemen met de veiligheid heeft deze redactie al tot vervelens toe aangekaart, hier en daar is er, na herhaaldelijk op dezelfde problematiek te ?hameren?, schoorvoetend enig resultaat te zien, maar in de sector van de ?Elektriciens? kunnen ze zich blijkbaar heel veel veroorloven.

Aannemer FARMAC te Werchter.
Het plaatsen van ge?soleerde luchtnetten voor laagspanning is een goede zaak, daarmee verdwijnen stilaan de oeroude blanke koperen geleiders, maar dat wil niet zeggen dat bij het plaatsen van de ?bundels? de veiligheid en de verkeersregels systematisch met de voeten mogen worden getreden. De firma FARMAC uit Hechtel-Eksel deed dat te Werchter op 31 mei 2006 wel.


Geen of onvoldoende signalisatie bij werken op de openbare weg



De locale Politie <Verkeer> van de zode B.R.T. : Kop in het zand ....


Eandis.
Wat we met EANDIS meemaken grenst aan het ongelooflijke. Als we naar het nummer 078 35 35 34 bellen en gedurende minuten de opdrachten volgen, krijgen we uiteindelijk iemand uit Mechelen (Electriciteitstraat) aan de telefoon.
We vragen <als redactie van Morsum Magnificat, dus pers> om te worden doorverbonden met de verantwoordelijke die de opdrachten met de aannemers opvolgt, of met de preventieadviseur. De dame aan de telefoon kan aan onze vraag niet voldoen omdat de redactie van Morsum Magnificat zich in een gebied bevindt dat in een distributiezone ligt van P.B.E. !!
?Ik moet dat als een klacht noteren? zegt de dame en zij vervolgt:  ?zonder adresgegevens kan ik dat niet en vermits U in een distributiezone ligt van PBE kan ik niets noteren !!?


De veiligheid bij FARMAC ......



Zij die beneden staan dragen zelfs geen helm ....

Foto onder : Evenmin een helm of andere P.B.M. de persoon werkt wel degelijk
in de gavarenzone van onder spanning staande leidingen waarvan sommige
niet van het type CIFVB of VIFB zijn en daardoor als blanke geleiders dienen
te worden aanzien (artikel 159 van het A.R.E.I.)



Deze handelingen kunnen nooit overeenkomen met de methodes om bundel te
manipuleren ...... kniptangen en schroevendraaiers zijn niet geschikt om de
bundel open te wringen ....



Locale Politie B.R.T.
Wanneer we informeren bij de locale Politie B.R.T. worden we doorverwezen <het klassieke kastje naar de muur> naar de dienst verkeer op het n? 016 53 16 72, daar krijgen we ?Wendy? aan de lijn die ons uiteraard niets kan vertellen over toelatingen om werken uit te voeren op de openbare weg, maar we worden doorverwezen naar agent BUDTS die niet aanwezig is, ons nummer werd genoteerd en men zou ons terug bellen, maar we horen uiteraard niets.
Vandaag 01 juni ?06 bellen we terug en Wendy komt weer aan de telefoon, we zeggen dat we niets gehoord hebben van agent BUDTS, ze zal het ?nog? eens zeggen ?.. We zijn niet van plan om voor controleur van de locale politie te spelen en steken ons ongenoegen over de werking van de verkeerspolitie op dit vlak niet onder stoelen of banken.
De Werchtersesteenweg is een drukke baan en de werken zijn niet  voorzien van de nodige verkeersborden conform de geldende verkeerswetten <o.a. KB van 01.02.1975  art.78>.


Politie verkeer oogje dicht, nogal wiedes.

Men moet weten dat de opdrachtgever van de werken te Werchter  ( EANDIS ) verbonden is met de Intercommunale IVERLEK  (Gemengde Intercommunale van diverse Gemeenten), daarbij hebben deze gemeenten er alle baat bij dat de kosten die worden gemaakt zo laag mogelijk zijn, dat betekent ?meer? winst voor de aandeelhouders.
Werken in onveilige situaties kost veel minder dan de veiligheid en de verkeerswet respecteren, daaruit volgt dat de locale Politie <slippendragers van de Burgemeesters> nooit streng zullen toezien op de naleving van minstens de wet op het in gebruik nemen van de openbare weg en het aanbrengen van de nodige signalisatie ! 

Laatste update ( 01 juni 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.