Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927766





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wanneer komt het "Gipsschandaal" uit ?
31 mei 2006
Gipswanden in overheidsgebouw te Brussel een tijdbom ?


Betekom / Brussel 31 mei 2006.
Op 24 februari 2006 en 18 maart 2006 maakte deze redactie reeds bekend, dat een personeelslid van een overheidsinstelling zijn Directie aanklaagt omdat de gipswanden giftige stoffen bevatten en er ook nog ionische rookmelders in de +/- 350 lokalen hangen.

Gevaarlijke samenstelling gips bevestigd.
Het personeelslid die meent ziek geworden te zijn van zijn ongezonde werkomgeving, blijft niet bij de pakken zitten en liet een gipsstaal bij het Nederlandse NRG onderzoeken.  Het resultaat is verbluffend <zie onderstaande tabel>  maar wordt zoals we dat gewend zijn vanuit de "entourage" van het F.A.N.C.  (AIB-Vin?otte-Controlatom) geminimaliseerd.

Rapport N.R.G. omtrent de samenstelling van de gipswanden
(fosfogips) in het overheidsgebouw te Brussel

Het rapport van AIB-Vin?otte-Controlatom sprak slechts over
600 kBq/kg, volgens NRG is het 670 !


Prayon- Rupel.
Het is een publiek geheim dat het <destijds te lang> politiek in leven gehouden PRAYON RUPEL giftige stoffen leverde ondermeer aan GYPROC te Wijnegem die deze stoffen in de dito platen verwerkte, deze platen werden massaal voor gipswanden gebruikt, zo ondermeer in het gebouw van RJV te Brussel.
Meerdere personen ziek.
Het personeelslid (PVDB) die de kat de bel aanbond, heeft nu recent een 20- tal kopies van het NRG rapport aan andere werknemers uitgedeeld, het zou blijken, dat P niet de enige is die ziek is geworden, maar dat meerdere personeelsleden binnen het gebouw reeds geruime tijd gezondheidsproblemen ondervinden.
F.A.N.C. Alweer in gebreke.
Volgens een rapport van AIB-Vin?otte-Controlatom bestaan er in Belgi? geen normen voor radioactiviteit in bouwmaterialen, dat is nog eens een tekortkoming van het F.A.N.C. (artikel 66 Bis van het KB van 20 juli 2001), deze overheidsinstelling moet er voor zorgen dat, wanneer de Internationale normering vaag of ontoereikend is, ieder land specificieke normen opstelt, maar ook hier is het Agentschap Nucleaire controle in gebreke !
 
Filip De Coene.
Wanneer het er op aankomt in de pers te komen om electorale voordelen te rapen, is de Kortrijkse SPa politicus haantje de voorste, maar hier is zijn SPa collega VAN VELTHOVEN, als Minister van werk, betrokken partij, dus blijft FILIP DE COENE op de vlakte, hier weer een bewijs hoe bezorgd deze SPa'er voor de volksgezondheid wel is.

Laatste update ( 31 mei 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.