Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930954





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD eist ontslag minister Dewael
13 september 2008
Parlementaire Onderzoekscommissie dient opgericht.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 507.700
Ternat / Oostende, 13 september 2008.

Persbericht van Lijst Dedecker.

De huidige malaise bij de politie wordt door Lijst Dedecker (LDD) al maanden aangeklaagd in het parlement. Diverse parlementaire vragen over blitzbenoemingen en over de werking van de inspectiediensten werden tot nu toe door de Minister van Binnenlandse Zaken Dewael handig ontweken.

Vandaag verneemt LDD dat minister Dewael eindelijk zal reageren en actie ondernemen, en dit dan nog op basis van een rapport van het Comité P! Datzelfde Comité P dat in vraag wordt gesteld.
Enkele dagen geleden heeft LDD nog aangekaart dat het Comité P de
Parlementaire Begeleidingscommissie heeft belogen. Enkele leden van deze begeleidingscommissie waren er zelfs als de kippen bij om via diezelfde krant te laten weten ‘dat er koppen zouden rollen’.

Jean-Marie Dedecker zegt nu : “ Op basis van een rapport van het Comité P gaan er nu dus ‘koppen rollen’. Maar dan wel bij ‘de andere diensten’! En minister Dewael zal ook nog onderzoek laten voeren naar ‘eventuele disfuncties binnen zijn eigen beleidscel’. Hoe geloofwaardig is dit nu nog
allemaal? Dit kun je in een democratie toch absoluut niet ernstig nemen?”Dat er zware problemen zijn rond de controle van de politie was al langer
bekend. Deze problemen zijn zonder twijfel rechtstreeks gerelateerd aan het kabinet van Minister Dewael.

Dedecker gaat verder: “ Het is duidelijk dat de zaken uit de hand aan het lopen zijn en dat het minister Dewael is die hiervoor verantwoordelijk is. Het is de Minister zelf die heeft toegelaten dat de politie is herleid tot  ‘een zelfbedieningszaak met Mata Hari cultuur’. Alleen voor de top van de politie wel te verstaan. Intussen mogen we ons in de komende dagen wel al verwachten aan acties van de ‘gewone’ politieman omdat de Minister niet eens de moeite heeft genomen om aan de onderhandelingstafel met de politievakbonden te gaan zitten om hun eisenbundel te bespreken.”

Het ontslag van Commissaris Generaal Koekelberg én het ontslag van Inspecteur Generaal Closset én voormalig adjunct Van Wijmeersch is voor LDD niet voldoende. LDD eist dat Minister Dewael zijn conclusies trekt. Hij is even verantwoordelijk voor het wanbeleid als Koekelberg zelf. LDD heeft daarvan de nodige bewijzen.

Jean-Marie Dedecker
Voorzitter fractie LDD

NVDR.
De redactie van Morsum Magnificat begrijpt niet dat Jean-Marie Dedecker geengebruik maakt van het dossier rond het FANC, blijkbaar is er niemand binnen de LDD die op dat vlak met enige kennis van zaken kan spreken, blijkbaar ook
Senator Lieve Van Ermen -die Dokter is- niet, toch is de Minister ook daar dé man die verantwoordelijk is voor het kreupele en doodzieke FANC dat reeds in 1994 is opgericht nadat het voordien al 25 jaar onder de vleugels van de DBIS op de radioactieve eieren had zitten broeden en het éne windei na het andere legde.
EVER ©  13:35 13/09/2008

www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 13 september 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.