Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930969





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Het stinkt in de Vismijn van Oostende-Update2
18 augustus 2008
Pers zweeg toch niet over kritiek van Jean- Marie Dedecker.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 488.300
Ternat / Oostende, 18 augustus 2008.

------ Update 2 / Correctie 1
We hebben dan toch bericht ontvangen van Ignace Vandewalle van het LDD kantoor te Oostende, ondertussen hebben we ook informatie uit de persdatabase waaruit blijkt, dat Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Laatste Nieuws reeds artikels brachten, als eerste Het Nieuwsblad waar LDD
blijkbaar zéér goed in de kast ligt.  
------ 22:45 18/08/2008

------ Update 1
Van de persdienst van de SP.a ontvagen we volgend bericht : "ik heb contact opgenomen met het secretariaat van Johan Vande Lanotte. Daar verzekert men mij dat er geen officieel persbericht is van Johan Vande Lanotte, maar dat het stadsbestuur wel zou reageren".
Piet Deslé vindt dat wij voor die persnota Jean-Marie niet hoeven lastig te vallen, het LDD kantoor
van Oostende wel het nodige zal doen om ons daaromtrent te informeren.
------ 12:40 18/08/2008

Europese Commissie adviseerde negatief.
Begin augustus maakte JM Dedecker al één en ander publiek ivm mistoestanden in en rond de vismijn van Oostende, Vande Lanotte zou daarop met een persbericht gereageerd hebben, maar op dát bericht kunnen we de hand niet leggen.
In een persbericht van 15 augustus 2008 neemt het LDD boegbeeld het wanbeleid van Vande Lanotte & C° inzake de Oostendse Vismijn nog maar eens op de korrel, de klassieke pers zwijgt in alle talen.
De schuld voor het negatief verslag van de Europese Commissie en voor het virtueel faillissement van het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende is niet aan de concurrentie met de vismijn in Zeebrugge te wijten, maar aan het wanbeheer van haar politieke bestuurders. Jean Marie Dedecker : “De sp.a van Oostende voerde in de vismijn jarenlang een wanbeleid en de bestuursleden uit de gemeenteraad (sp.a, CD&V, Open VLD) keken lethargisch toe hoe de stadskas jaar na jaar werd geplunderd. Het constant gesjoemel met visquota, schriftvervalsing, en frauduleuze witwaspraktijken , gekoppeld aan wanbeheer, resulteerde in een virtueel faillissement van de Oostendse vismijn, o.l.v haar voorzitter schepen Yves Miroir“.


2003 : Illegaal radioactief materiaal
in stadsmagazijn aan Vismijn Oostende. 

Door tussenkomst van Morsum Magnificat waarvan de
hoofdredacteur toen klacht indiende bij de politie van
Oostende, werd dit lokaal van de Stad Oostende ver-
zegeld. Toen was Jean- Marie Decker nog niet zó actief
als vandaag.

Vernietigend rapport
Het rapport van de Europese Commissie is vernietigend. De Stad Oostende maakte zich schuldig aan concurrentievervalsing door onterechte staatssteun, leninggaranties, patrimoniumoverdracht  en het verlenen van fiscale rechten. Er werd 8 miljoen euro in zee gegooid. Samen met het commercieel verlies van 3,5 miljoen euro slaat deze kwakkel een gat van 11,5 miljoen euro in de stadskas. De Oostendse belastingbetalers zitten met de kater. Zij  betalen de rekening voor het wanbeleid, en riskeren straks nog een boete van 6 tot 8 miljoen euro van de Europese Commissie.
Vande Lanotte en co proberen er zich uit te manoeuvreren door te veinzen dat zij het slachtoffer zijn van  een diabolisch plan van een concurrent. Terwijl het uitgerekend zij zijn die met onterechte staatsteun de concurrentie vervalsten en hen wilden uitschakelen.  De sp.a wil ons ook doen geloven dat de Europese Commissie fout zit en dat zij het slachtoffer is van een bewuste verdraaiing van de feiten. Zij verliezen hun arrogantie en betweterigheid zelfs niet wanneer ze met de neus op de feiten gedrukt worden.

Onderzoek naar fraude loopt nog
Er loopt nog altijd een juridisch onderzoek naar witwaspraktijken in de vismijn. Een fraudecircuit rond grijze vis werd met medeweten en medewerking van de vismijn Oostende opgezet en getolereerd. JM Dedecker heeft in februari al klacht ingediend bij de Gouverneur en bij Vlaams Minister van Binnenlandse Zaken Keulen, om dit beleid aan te klagen. Jean Marie Dedecker besluit: “ het wanbeleid van Vande Lanotte en Co brengt de visserij  in Oostende aan de rand van de afgrond. Als de vismijn door dit wanbeleid dreigt te verdwijnen dan is dit een ramp voor de visserij, en de schuld van de bestuurders van het Autonoom Gemeentebedrijf. Kaviaarsocialisten eten nu zure steur”.

NVDR.
Kabinet Schepen Miroir :
verwijst naar de persnota van Johan Vande Lanotte en verder : geen commentaar.
Directeur Dewaele Vismijn:
We werken hier elke dag hard en gaan in de pers niets uitvechten, hij verwijst eveneens naar het persbericht van Johan Vande Lanotte en ook : geen commentaar.
Op de persdienst van de SP.a. te Brussel weet men niets af van het persbericht van Vande Lanotte, misschien vanuit de locale afdeling verzonden zegt Luc Van Damme.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
www.morse-press.be

Laatste update ( 19 augustus 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.