Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930969





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk nu teruggefloten door Agentschap Natuur en Bos.
15 augustus 2008
Eerst wet overtreden en dan regulariseren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 487.400
Ternat / Begijnendijk, 15 augustus 2008.

Dat burgers de wet op de Stedenbouwkundige voorschriften overtreden is misschien nog te begrijpen, maar als een gemeentebestuur dat zélf systematisch doet dan is dat ofwel onwil of ergo, incompetentie, wij hebben daarover onze mening.

Bieheidebos is een natuurgebied.
Inwoner Marc Verlinden kon niet velen dat de gemeente Begijnendijk het bosbad
-vanaf de De Bruynlaan- met dolomiet zonodig en zondermeer diende te verharden, Verlinden tekende daartegen protest aan en kreeg zowat langs alle kanten gelijk, de zaak is nog altijd hangende.
Het Bieheidebos is eigendom van het OCMW van Aarschot en wordt aan de
gemeente Begijnendijk verhuurd, de gemeente overtreedt echter de meest elementaire regels van een huurder; zich te gedragen als een goede huisvader, maar Begijnendijk doet beter, ze overtreden systematisch de wet, de weg werd zonder stedebouwkundige vergunning aangelegd.

Gevaarlijk.
Medio december 2007 bekloegen personen zich bij de redactie van Morsum
Magnificat omtrent de gevaarlijke brug over de Raambreek, eerder had politica Magde Van Goolen -Samen.be- zich op de gemeenteraad daarover al eens uitgelaten, maar zoals we dat gewend zijn werd de kritiek van Van Goolen door burgemeester Willy Michiels -MGB- weggelachen.
Op twintig december 2007 nam deze redactie contact met de eigenaar van dat
bos die de gemeente Begijnendijk prompt verwees naar haar wettelijke verplichtingen, ook Afdeling Natuur en Bos -ANB- werd door deze redactie gecontacteerd, iedereen moest het toegeven, de situatie was gevaarlijk.

Gouverneur.
Aangezien Morsum Magnificat zeer slechte ervaringen heeft met "Dé"
gemeentesecretaris, die steevast zegt "Doar hebde goa niks mee te moaken", wordt het probleem aan de Provinciegouverneur voorgelegd, die -als we de gazetten mogen geloven ??- een man van de veiligheid is, maar wij denken er anders over-. Ook de Gouverneur reageert en stuurt de politie er op af, tenminste dat laat de Gouverneur ons weten, of er een PV lastens het CBS door "Hun" politie is opgesteld, is een andere vraag.

Onveilig gedrocht.
Hoe dan ook, heeft de gemeentelijke technische dienst haar kunst en vliegwerk
snel getoond en verscheen er vrij snel een onveilig gedrocht, een metalen leuning. Behalve de aartslelijke blauwe kleur was de situatie nóg gevaarlijker dan vroeger, Morsum Magnificat kroop terug in de pen en Begijnendijk mocht haar werk gedeeltelijk overdoen.

Geen vergunning.
Marc Verlinden nam de fakkel over en ontdekte dat er niet eens vergunning
voor dat brugje was afgeleverd, nu gingen de poppen dáár weer aan het dansen en Begijnendijk diende een onderzoek Comodo & Incomodo aan te kondigen. Er werd door twee personen bezwaar aangetekend, ondergetekende die in Begijnendijk woont, vanwege de onveililge infrastructuur en Marc Verlinden die de historiek en de ligging in een natuurgebied schetste.

Gemeente weer teruggefloten.
Volgens de brief van Begijnendijk dd 12 augustus
2008, ondertekent door meeloper burgemeester op papier -Willy Michiels- én de échte burgemeester achter de schermen -Sonia Goriëns- is alles nu in orde, toch werd de gemeente door ANB maar liefst op twee punten teruggefloten, de geplande plaatsing van 71m² dolomiet en het neerleggen van losse autobanden mag niet, Begijnendijk heeft wéér eens de hoofdvogel afgeschoten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Freelance onderzoeksjournalist van beroep en inwoner van Begijnendijk.
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

Laatste update ( 18 augustus 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.