Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930953





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie versus Lijst De Decker.
06 augustus 2008
LDD Eist ontslag Commissaris- Generaal Koekelberg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 484.900
Ternat 6 augustus 2006.

In een persbericht van vandaag legt LDD vandaag volgende uit :

Lijst Dedecker stelt vast dat het Comité P nu ook huiszoekingen heeft gedaan bij de Algemene Inspectie van de politie, omdat er opnieuw 5 verdachte benoemingen van vrouwelijk burgerpersoneel boven water zijn gekomen. Voor LDD zijn drie van die onderzoeken meer dan genoeg, en moet commissaris-generaal Koekelberg meteen opstappen.

Jean-Marie Dedecker:
“De hoofdrol in dit nieuwe onderzoek wordt gespeeld door
Christa Debeck, die in de loop van 2006 adviseur was op het kabinet van Minister van Binnenlandse zaken Dewael. De dame was toen ook VLD voorzitster in Oudergem, in Brussel. Mevrouw Debeck is bij KB van 19/04/2007 doorgesluisd naar de Algemene Inspectie van de Federale en Lokale Politie (het AIG) in de functie van ‘adviseur auditeur’
en dit met terugwerkende kracht vanaf
01/12/2006. Ze werd bij KB van 21/01/2008 bij die AIG nog
eens benoemd als
“vorser-raadgever” met terugwerkende kracht tot 05/03/2007. Zeer verdacht, want die functie bestond niet, er werd nooit een plaats voor opengesteld, er zijn  geen testen voor afgelegd, en er zijn geen andere kandidaten gescreend…”

Na Tia Hellebaut, een Sergeï Bubka-sprong.
Daarover zegt De Decker:
Lijst Dedecker stelt vast dat er nogmaals een loopje is genomen met de
reglementering binnen de federale politie om een superpromotie van een dame te realiseren, en net als bij de ‘Tia Hellebaut sprong’ van de secretaresse van commissaris-generaal Koekelberg, hebben andere dames deze ‘Sergei Bubka’ sprong mogen meemaken.

Mata Hari cultuur ?
Jean-Marie Dedecker:
Onder de Mata Hari –cultuur van Koekelberg worden de collega’s die klacht
zouden kunnen indienen, in alle stilte meegepromoveerd. Naast zijn eigen secretaresse Sylvie Ricour, had Koekelberg ook die van zijn dichtste collega, Anja Savonet mee ‘beloond’. Idem bij de Algemene Inspectie waar nog 4 dames (namen op aanvraag bij JMDD) net als Mevrouw Debeck van loonschaal A21 verhuisd zijn naar loonschaal A41, dat is de op één na hoogste weddeschaal van het openbaar ambt.  Geen van die dames moest daarvoor bewijzen van verdiensten voorleggen. In een eenheid van 84 man zijn er naast een directeur-generaal en zijn twee adjunct-directeurs-generaal nog eens 5 ‘topambtenaren’ met een generaalswedde om de zaak te doen draaien. 10 % van de effectieven zijn daar dus directeur of worden er toch voor betaald.”

Koekelberg moet weg, en Dewael heeft probleem. 
Lijst Dedecker vindt dat de perverse benoemingscultuur binnen de top van de
federale politie moet stoppen, en dat commissaris-generaal Koekelberg meteen moet worden vervangen. En ook de ministeriële verantwoordelijkheid van de Minister van Binnenlandse zaken moet eens ernstig worden onderzocht.

De secretaressen van Koekelberg.
Jean-Marie Dedecker:
“Toen minister Dewael op 9 juli 2008 in de commissie Binnenlandse Zaken met
schaamrood op de wangen moest aankondigen dat de secretaressen van Koekelberg werden overgeplaatst was zijn enig verweer: “Meneer Dedecker, ik krijg wekelijks, dagelijks, tientallen dossiers van aanstellingen, benoemingen en disciplinaire maatregelen. Ik vertrouw daarvoor – ik kan ook niet anders – op de top van de federale politie.” Een onthutsende en zeer comfortabele invulling van de ministeriële verantwoordelijkheid, maar hoe zal hij die nu opnemen, als blijkt dat hij een Koninklijk Besluit op maat heeft gemaakt voor één van zijn eigen gewezen kabinetsmedewerksters?”

NVDR.
Patrick Dewael zit ook nog met het dossier van het Federaal Agentschap
Nucleaire Controle te worstelen, óók daar heeft Patrick Dewael de bal totaal verkeerd afgetrapt, Dewael benoemde Dr Jur.Tom Vanden Borre als Voorzitter van de Raad Van Bestuur van het FANC, daarvoor liet Dewael Pierre Reynders opzij zetten.
Dewael heeft er ook daar een zootje van gemaakt, ook in dat dossier zou Patrick Dewael ontslag moeten nemen, maar de gazetten, zoals Het Laatste Nieuws houden de Open Vld'ers in het zadel.

www.morse-press.be 

Laatste update ( 07 augustus 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.