Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927684





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Van Roy Herselt : Aanhoudende inbreuken op de veiligheid
19 mei 2006
Eerdere klachten van Veiligheidscoördinatie helpen niet


Betekom /Aarschot  19 mei ?06.
De restauratiewerken aan de O.L.Vrouwkerk te Aarschot gaan niet zonder veiligheidsproblemen, zelfs herhaalde tussenkomsten van de Technische Inspectie van Vlaams Brabant mogen niet baten.
 
Aannemer Van Loy blijft veiligheidsvoorschriften overtreden.
Wanneer we vandaag 19 mei ?06 vaststellen dat er op het dak van O.L.Vrouwkerk te Aarschot bij windkracht 6 wordt gewerkt en daarbij bovendien de veiligheidsvoorschriften met voeten worden getreden, vinden we het niet misplaatst om toch een paar kiekjes te nemen.



Een staaltje onveilig werk op +/- 40m hoogte te Aarschot



Met een touw aan mekaar geknoopte ladders en zonder ?nige
P.B.M.



Zelfs geen handschoenen ....




Bij windkracht 5 - 6 <te zien aan de zeilen> en zonder
?nige P.B.M.

Technische Inspectie.
Veiligheidscoördinator ARON heeft de Technische Inspectie te Leuven al op de werf ontboden, maar eigenaardig genoeg helpt dat niet echt, hoogstens enkele dagen en dan veegt de aannemer er weer vierkant zijn broek aan, U heeft het vandaag opnieuw kunnen vaststellen.
De technische inspectie te Leuven was uiteraard na 16.00u niet meer bereikbaar en Inspecteur TOUSSEYN (die ook al eens op die werf was) gaan we op zijn GSM niet bellen, dat heeft toch geen zin.

Veiligheidscoördinator woest.
We proberen bij de aannemer iemand aan de telefoon te krijgen, maar de telefoon wordt niet beantwoord, we bellen vervolgens de HAGELAND COÖRDINATIE bvba te Glabbeek waar de heer ARON ons te woord staat, wat we te horen krijgen verbaasd ons niet echt, maar het geeft nog eens een beeld van het veiligheidsbeleid van de betrokken overheid.We hebben als veiligheidscoördinator geen enkele bevoegdheid om iets  concreet aan de onveilige toestanden van de firma VAN LOY op die werf te verhelpen, de werf lag om die reden al eens enkele weken stil.
Laatste update ( 19 mei 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.