Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930727





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Campagne tegen algemeen rookverbod in cafés.
18 juli 2008
LDD Voerde actie te Gent.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 479.000
Ternat / Gent 19 juli 2008

Lijst Dedecker (LDD) voerde vandaag en deze zomer in de Vlaamse cafés met bierkaartjes actie tegen het algemeen rookverbod. LDD is beducht voor de toenemende politieke betutteling van de mensen, zelfs in hun privégedrag.

Sedert 1 januari is een rookverbod van kracht in de Horecazaken, met enkele
uitzonderingen, voornamelijk in cafés. De CD&V wil die uitzonderingen nu ook van de baan, zodat er in geen enkel café nog kan worden gerookt.

Jean-Marie Dedecker:
“Om heel duidelijk te zijn, ik ben geen roker, en ik weet  dat roken zeer schadelijk is voor de gezondheid. Maar dat wil niet zeggen dat ik  als politicus mijn gedacht en mijn gedrag wil opleggen aan de rest van Vlaanderen.
LDD wil daarom dat de caféhouders zelf beslissen of er in hun café wordt gerookt of niet. Alleen de uitbaters hebben het recht om dat te bepalen, en de klanten zullen wel hun conclusies trekken. Als ze niet tegen de rook kunnen zullen ze een rookvrij café opzoeken, en wie rookt of verdraagt dat er gerookt wordt, zal naar een rokerscafé gaan. Laat de mensen dat nu eens zelf uitmaken.“

Lijst Dedecker heeft een wetsvoorstel klaar om de huidige regeling te vereenvoudigen en te versoepelen. Maar LDD wil de bevolking ook oproepen tot meer verdraagzaamheid tegenover de rokende medemens. De hele zomer door zullen mensen van LDD op stap gaan om in de cafés waar men het roken niet wil verbieden, bierkaartjes te verdelen, met een ludieke boodschap en een cartoon.

Lees meer op de website van LLD over de rooktoestanden  www.lijstdedecker.com/horeca 

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
www.morse-press.be


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.