Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930728





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Afwending overheidsgelden door schending Wet overheidsopdrachten.
17 juli 2008
Vlaams Belang krijgt gelijk van het Rekenhof.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 478.400
Ternat 17 juli 2008.

Het Vlaams Belang triomfeet na een onderzoek door het Rekenhof omdat bij de toekenning van experten- en consultancyopdrachten door de ministeriële kabinetten talrijke inbreuken op de naleving van de wetgeving overheidsopdrachten worden vastgesteld, maar ook LDD reageert op hetzelfde rapport.

Filip Dewinter :
Ik vraag de Vlaamse Regering de regelgeving rond de rapportage van de
kabinetssamenstelling aan te passen en overweegt ook om een strafrechtelijke klacht neer te leggen tegen de betrokken ministers wegens het afwenden van overheidsgeld.Het Rekenhof is in een officieel verslag over de consultancyopdrachten gegund door de Vlaamse kabinetten, akkoord met de visie van het Vlaams Belang over de toepassing van het nu geschrapte artikel 8 van het zgn. ‘kabinetsbesluit’ van 14 september 2001,  de kabinetten leefden bij het sluiten en uitvoeren van contracten niet altijd de wetgeving overheidsopdrachten.

Het Rekenhof onderzocht n.a.v. een motie van Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter -28.11.2007- de opdrachten die gegund werden tussen 22 juli 2004 en 31 december 2007. Het Rekenhof kwam tot de bevinding dat meestal de toepassing van de onderhandelingsprocedure niet of onvoldoende werd gemotiveerd en er meestal geen beroep werd gedaan op de mededinging.

De Vlaamse Regering nam onder druk van het Vlaams Belang eind vorig jaar enkele maatregelen zoals het schrappen van artikel 8, maar  Filip Dewinter vraagt n.a.v. het rapport van het rekenhod ook een aanpassing van de regelgeving met o.a. een betere afstemming tussen het aangepaste kabinetsbesluit en de jaarlijkse rapportering.

NVDR
Sinds de jaren tachtig heb ik mij al bezig gehouden met overtredingen op de wetten
inzake overheidsopdrachten aan te kaarten, in 1983 diende ik zelfs een klacht in tegen het toenmalige Ministerie van Openbare Werken.
Het -ook- toenmalige Hoog Comité van Toezicht -HCT- stelde een onderzoek in,
bewees wel incompetentie van zeven industriële ingenieurs van het BEE -Bestuur Elektriciteit Elektromechanica- maar corruptie werd niet bewezen, de toenmalige Rijkswacht was immers óók betrokken partij, vandaar en zodoende.
Maar dat HCT bestaat al lang niet meer, sommige speurders zijn ondergebracht in
de CDBC, maar kleine dossierkes van een paar miljoen € zoals de toestanden rond bepaalde politieke partijen te Genk, het ZOL, C-Mine, etc, mogen ze wellicht niet onderzoeken.
Wij wensen Filip Dewinter alvast vfeel succes met zijn Don Quichotewerk om het politieke zondvloed  te laten opdrogen. 
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 17 juli 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.