Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930729





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang wil garen spinnen uit ontslag Leterme
15 juli 2008
Vlaams Belang speelt elektricien: ook Nationaal stekker uittrekken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 477.400
Ternat 15 mei 08

Het Vlaams Belang :
Na een jaar crisis en eindeloos onderhandelen trekt Yves Leterme zelf de
stekker uit de federale regering, ondanks herhaalde pogingen om de deadline van 15 juli uit te stellen. Leterme heeft er de voorbije dagen alles aan gedaan om tot een akkoord met de Franstaligen te komen, en was hiervoor zelfs tot zeer verregaande toegevingen bereid. De nieuwe onderhandelingsformule – ‘overleg van gemeenschap tot gemeenschap’ – bleek al snel een lege doos en helemaal niets van doen te hebben met confederalisme, zeker toen duidelijk werd dat MR-voorzitter Reynders zou optreden als co-voorzitter.

Het Vlaams Belang blijft zich verbazen over de totaal wereldvreemde reacties vanuit Franstalige hoek. De bewering van Reynders en Di Rupo dat zij best op een constructieve manier wilden praten over een ‘grote staatshervorming’, is ronduit hallucinant. Op geen enkel moment hebben de Franstaligen begrip getoond voor de in Vlaanderen breed gedragen eis voor Vlaamse autonomie.

Hoewel geen akkoord nog altijd beter is dan een slecht akkoord, zeker gezien de Franstalige eisen inzake de uitbreiding van Brussel en de bereidheid van sommige Vlaamse partijen om te berusten in het Belgische status-quo, is het failliet van de stap-voor-stap-strategie nu voor eens en voor altijd bewezen. Binnen België kan en zal Vlaanderen nooit krijgen waar het recht op heeft.

Nu zelfs Yves Leterme inziet dat “de tegengestelde visies” tussen Vlamingen en Franstaligen “niet te overbruggen” zijn, iets wat het Vlaams Belang reeds vele jaren zegt, moeten de Vlaamse partijen eindelijk de enige mogelijke conclusie trekken en ‘plan boedelscheiding’ in gang zetten. Vlaanderen heeft helaas meer dan een jaar tijd verloren. De politici moeten niet wachten op nieuwe oekazes van het Paleis, maar zelf de moed hebben om finaal de stekker uit de Belgische constructie te trekken. 

Deze voormiddag roept onze partij een extra Partijbestuur bijeen, deze namiddag overleggen de parlementsfracties. Het Vlaams Belang is alleszins van mening dat álle Vlaamse partijen zo snel mogelijk spoedberaad moeten houden over de te volgen strategie en de ordentelijke voorbereiding van het einde van België.

Bruno Valkeniers - Gerolf Annemans - Joris Van Hauthem
-------- einde bericht 9:24 15/07/2008

www.morse-press.be ©

Laatste update ( 15 juli 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.