Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927684





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Buroprint Tuerlinckx : Dossier veiligheid
17 mei 2006
Buroprint tuerlinckx Aarschot


Betekom / Aarschot  17 mei 06.
Dat onveiligheid in bedrijven schering en inslag is en de Technische Inspectie te weinig manschappen heeft om controles uit te voeren mag geen reden zijn om onveilige situaties ongemoeid te laten, daarom een nieuw voorbeeld.

Goederenlift.
Bij Buroprint Tuerlinckx is er een goederenlift geplaatst om papier van het gelijkvloers naar de werkplaats (die in de kelder is gevestigd) te transporteren, maar de vereiste leuning om te beletten dat iemand in de koker valt ontbreekt.
Tot overmaat van ramp bevindt de toegang tot die goederenlift zich op het einde van de gang en is bovendien niet goed zichtbaar, daarom viel er een poosje geleden <door het ontbreken van de vereiste leuning> iemand in die liftschacht en geraakte gewond, de Technische Inspectie van Leuven zou ter plaatse zijn geweest, maar toch blijkt de leuning er nog steeds niet te zijn.

Idewe.
IDEWE verleent diensten aan bedrijven, ook adviezen qua arbeidsveiligheid, van die dienst maakt Buroprint Tuerlinkx ook gebruik, maar bij IDEWE zegt Preventieadviseur VAN GULLIK, dat zij enkel adviseren / rapporteren aan hun klanten en als deze geen gevolg geven aan hun opmerkingen, IDEWE daartegen niets kan doen.
Het personeel kan gebreken of klachten betreffende het nonchalant omspringen met de producten melden aan de arbeidsgeneesheer <dat gebeurde tot groot ongenoegen van de baas reeds ?nvdr->, maar echt optreden kunnen zij niet.

W.A.S.O.
Bij de Technische Inspectie te Leuven is de Inspecteur die de regio Aarschot behandelt, niet aanwezig, toch vraagt de persoon aan de telefoon om onze bevindingen aan hun dienst te melden, zij zullen er dan het nodige gevolg aan geven.

Een transpalet op de stoep voor de deur van buroprint teurlinckx <en de
voetgangers,  kinderwagen,etc?> met een lading papier die via de goederenlift
naar de drukkerij in  de kelder dient getransporteerd ?


ATEX.
Op 26 maart 2003 verscheen het KB over het welzijn van de werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen. De plaatsen (drukkerij) van Buroprint Tuerlinckx moesten op 1 april 2006 aan dat KB voldoen.
In een drukkerij worden producten gebruikt die moeten behandeld worden volgens het KB van 26.03.2003 of dat zo is betwijfelen we sterk. De Technische inspectie krijgt zoals gevraagd een kopie van dit artikel.

Teurlinckx.
Wanneer we bij Tuerlinckx informeren krijgen we als reactie :
Als gij uwen laatste adem gaat uitblazen, gaat ge nog aan mij denken zegt Jos Tuerlinckx, de laatste persoon waaraan gij nog gaat denken en dat zal ik zijn zegt de baas van Buroprint Tuerlinkx aan de telefoon.
Het heeft uiteraard geen enkele zin om met een dergelijk <ziek> persoon verder te praten, maar "Jos" beseft dat zelf en gooit de telefoon in.
Enkele maanden geleden stond Jos in de deur van de winkel naar zijn personeel te schelden, zei luid dat getuigen het tot aan de overkant van het plein hebben gehoord, zeer recent stuurde Jos Tuerlinckx opnieuw iemand naar huis, een klant in de winkel die zeer verbaasd opkeek, was daarvan getuige ?. Wat hapert er aan die man ?

ander artikel 

Niet alleen de goederenlift.
Het zou blijken, dat het niet alleen de goederenlift is waarmee veiligheidsproblemen bestaan, ook de trap is te smal en er zou ook wat schorten met de verluchting van de drukkerij in de kelder.
Daarvoor is er recent wel een verluchting geplaatst, maar toch staat de voordeur richting plein regelmatig open, er is dan in het deurgat <om de toegang te beletten> een alternerende rood/wit geschilderde lat geplaatst, een afbakening voor gevaar ? en het personeel dan ? moet de Directie daarop niet letten ? mogen die in de liftschacht vallen en werken in een omgeving  met onvoldoende verluchting waar gevaarlijke producten bestemd voor een drukkerij worden gebruikt ?
Laatste update ( 03 september 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.