Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930730





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Geen vernietiging van Wooncode zoals Franstaligen eisten.
10 juli 2008
Geen vernietiging van Wooncode zoals Franstaligen eisten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 476.000
Brussel / Ternat :  10 juli 2008.

Het Vlaams Belang nam kennis van de uitspraak van het Grondwettelijk hof inzake de Vlaamse Wooncode en stuurde vandaag onderstaande persnota de wereld in.
 
GRONDWETTELIJK HOF BEVESTIGT VLAAMSE WOONCODE

Het Vlaams Belang nam zopas kennis van de uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de Vlaamse Wooncode. Het Hof gaat niet in op de eisen van de Franstaligen om de Wooncode te vernietigen. De bepaling die van kandidaat-huurders van een sociale woning de bereidheid vraagt om Nederlands te leren, blijft daarmee overeind. Dat het rechtscollege voor de faciliteitengemeenten de mogelijkheid voorziet om een vrijstelling te vragen voor de taalvereiste, verandert niets aan het feit dat het woonbeleid een exclusieve bevoegdheid is van de Vlaamse regering.

Tweede maal nul op het rekest.
Het Vlaams Belang is uiteraard tevreden dat de Franstaligen hun slag niet hebben thuisgehaald. Na het oordeel van de Raad van State in 2006 dat de Wooncode geen schending inhoudt van het gelijkheidsbeginsel, krijgen de Franstaligen vandaag dus een tweede maal nul op het rekest.

"Bereidheid" onvoldoende.
Onze partij wijst er echter op dat de Vlaamse Wooncode niet ver genoeg gaat: enkel de ‘bereidheid’ tonen om Nederlands te leren, zonder dat daar een taaltest wordt aan gekoppeld, is immers veel te vrijblijvend.

Franstalige oorlogsretoriek.
Het Vlaams Belang maakt zich bovendien geen illusies: de recente uitspraak van het Grondwettelijk Hof zal geen einde maken aan de Franstalige oorlogsretoriek en aan de anti-Vlaamse hetze die de Franstalige politici bij de Europese instellingen voeren. Dat zal pas veranderen als de taalgrens een staatsgrens wordt.

Bruno Valkeniers                      Joris Van Hauthem
Voorzitter Vlaams Belang          Woordvoerder

nvdr :
We kunnen hier voor een stuk meegaan met de redenering van het Vlaams Belang, het is onvoldoende te zéggen dat men Vlaams wil leren zonder daar verder iets voor te moeten doen. Integratie kan alleen maar tot stand komen indien men elkaars taal spreekt en als een anderstalige die, hetzij Frans, Engels, Grieks, Chinees of wat dan ook spreekt, in een Vlaamstalige gemeente wil wonen en functioneren is het noodzákelijk dat hij de taal spreekt.
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS
  ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.