Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930732





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Dewael in nauwe schoentjes ?
09 juli 2008
LDD Stelt de minister politiek verantwoordelijk !

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 475.500
Ternat / Begijnendijk  09 juli 2008.

Lijst Dedecker, lijst van het gezond verstand, geeft middels een persnota haar zienswijze op de beslissing van de Federale Politie in de zaak van de onrechtmatige promotie van twee secretaresses. Onderstaand de integrale versie zoals deze op de redactie toekwam

Top van federale politie probeert haar gezicht nog te redden
Lijst Dedecker (LDD) neemt akte van de beslissing van de top van de Federale Politie om de onrechtmatige promotie van 2 secretaressen ongedaan te maken. De dames Ricour en Savonet worden voorlopig gedetacheerd naar een andere dienst, en zullen nu hopelijk op een correcte manier worden verloond.
Jean-Marie Dedecker: “De beslissing is maar een logisch gevolg van ons onderzoek. Maar dat belet niet dat minister van binnenlandse zaken Dewael (Open VLD) deze dossiers zonder problemen heeft goedgekeurd, al waren ze flagrant in strijd met het personeelsstatuut van de politie. Hij is er dus politiek ook verantwoordelijk voor. Maar het verheugt me wel dat de minister met mij beaamt dat het betrokken dossier verdacht lang bij het Comité P is blijven liggen. Daarom eisen we volledige openheid, dat al die beerputten worden opgekuist.”

Vertrouwen in politietop geschonden
LDD blijft aandringen op de verdere opheldering van de verdachte feiten rond het dossier, en wil trouwens meer inzicht in de werking van het Comité P, dat in de pers met verscheidene zaken in opspraak is gekomen. Minister Dewael heeft vandaag in de commissie van Binnenlandse Zaken geweigerd om uitleg te geven over de sancties waar de betrokken dossiers toe hebben geleid.
Jean-Marie Dedecker: “Dit betekent dat niemand, maar dan ook niemand, de resultaten van de tucht- of andere procedures binnen de politie kan controleren. En als de minister bij dat toezicht zelf al steken laat vallen, is er geen enkele rechtszekerheid meer, uitgerekend bij de top van het korps dat voor de veiligheid en de rechtszekerheid van de bevolking moet instaan.  Het blijft trouwens de vraag of een commissaris-generaal die publiek zo’n gezichtverlies lijdt, nog het vertrouwen van zijn korps en van de bevolking  waard is.”  

LDD zal verder waken over de strikte opvolging van alle dossiers die de goede werking van de politie in het gedrang brengen. In het bijzonder wil Lijst Dedecker zitting krijgen in de parlementaire begeleidingscommissie van het Comité P en Comité I, omdat die commissie duidelijk tekort schiet in haar opdracht.

NVDR : Gezien LDD zitting wil krijgen in de begeleidingcommissie van de comités P en I kan men daar misschien eens aankaarten en liefst onderzoeken hoeveel Federale Politiemensen van alles en nog wat bijklussen na hun uren, uiteraard meestal in het zwart.  Een vermogenscontrole bij allemaal, van hoog tot laag, zou bijvoorbeeld al veel aan het licht kunnen brengen.

Redactie Morsum Magnificat
JVDS
  

Laatste update ( 09 juli 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.