Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927684





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet : Aannemer(s) werken onveilig
06 mei 2006
Nu Van Den Berg te Booischot

Betekom / Booischot 04 mei ?06.

Het respecteren van de veiligheid is duur, daarom wordt het respecteren ervan systematisch met de voeten getreden.  Opdrachtgevers zoals TELENET moeten er op toezien, dat hun aannemers de veiligheid respecteren, maar uitgerekend dat doen ze te weinig omdat het de prijs van de werken alleen maar de hoogte in jaagt.

Niet gebruiken van P.B.M.
Aan de Vijverstraat te Booischot  (Deelgemeente Heist op den Berg) is iemand van de firma Van Den Berg  (Overgenomen door Heymans Nederland) uit Antwerpen werken aan het uitvoeren aan abonneeaftakking van TELENET, daarbij werd de veiligheid op diverse items met de voeten getreden, daarbij noteren we <niet limitatief> :
-
Er is op de weg geen enkele signalisatie geplaatst, zelfs de ladder staat zondermeer op de straat.
-
De persoon draagt geen enkel P.B.M. (Harnas, valbeveiliging, leeflijn,?) zelfs geen handschoenen.
-
Zijn ladder staat bovendien onvoldoende hoog.

Van Den Berg te Booischot



Links : ladder z?maar op de straat !     Rechts :
Geen enkele P.B.M. !

Aftakking abonnee waarvan de ge?soleerde geleiders niet van het type
CIFVB of VIFB zijn (Pijl) ,  bijgevolg moeten de voorschriften
van artikel 266 van het A.R.E.I. gerespecteerd worden
en ook dat is hier niet het geval.


In de nabijheid van onder spanning staande leidingen.
Dat de preventieadviseur (HELGA KUNERT) niet beter toekijkt op het naleven van het KB van 4 augustus 1996 is misschien te verklaren uit het feit dat men de Technische Inspectie niet hoeft te vrezen, maar we vestigen niettemin toch de aandacht op het volgende :
Bij werken in de nabijheid van onder spanning staande blanke (of daarmee gelijkgestelde) geleiders, dient artikel 266 van het A.R.E.I. te worden toegepast, zoniet moet de spanning volgens artikel 192 worden uitgeschakeld
.
De persoon is hier wel degelijk in de nabijheid van blanke of daarmee gelijkgestelde geleiders omdat de geleiders van de XVB (of de oude VFVB) in het A.R.E.I. niet als ge?soleerde geleiders aanzien worden, in het A.R.E.I. staat er onder artikel 159 wel degelijk vermeld dat :
De bescherming tegen elektrische schokken bij rechtstreekse aanraking moet door isolatie verzekerd worden indien de geleiders van de luchtlijnen ten minste van het type CIFVB of VIFB zijn, of indien ze een voorgebundelde leiding vormen ?.
Aangezien de ge?soleerde geleiders van een aftakkabel van een abonnee niet van het type CIFVB of VIFB zijn, moeten deze als blanke geleiders worden aanzien en moet degene die in de omgeving van die geleiders werkt de veiligheid respecteren wat hier (en elders) niet gebeurt.
Laatste update ( 07 mei 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.