Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927684





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.A.N.C. De "Poulain" van Samain
01 mei 2006
Nu J.P.Samain dient op te stappen, wat met zijn "Poulain" Jan Michiels ?


Betekom / Brussel 01 mei 2006.
tegen 15 mei 2006 moet de Directeur Generaal van het F.A.N.C. wegens incompetentie opstappen, we slaagden er <nog> niet in om op het Kabinet van Minister Dewael de naam van de nieuwe Directeur los te peuteren, wel dat JAN KERREMANS nu Kabinetchef is en de facto zeer moeilijk bereikbaar.


Kersverse Kabinetschef bij Patrick Dewael - Jan Kerremans (uiterst links)

C.B.Z. 21 december 2005

De Poulain van Samain.


Directeur J.P.Samain (links) en Poulain Jan Michiels <rechts>

C.B.Z. maart 2005 zag Jan Michiels de bui toen al hangen ?

Al in een e-mail van juni 2002 was het duidelijk dat ??n bedrijf terdege rekening zou moeten houden met de  boycot van een ambtenaar van het F.A.N.C. in een artikel in Het Nieuwsblad <Marc Helsen> noemde Jan Michiels zich ?Adviseur? van de Directie (die nu aan de kant is gezet wegens incompetentie !).

Kritiek op oneerlijke concurrentie mocht niet.
Het is al hoogst vreemd dat de overheid die moet toezien op het naleven van de wet op de ioniserende stralingen (van 28 februari 1963), bedrijven die deze wet massaal en systematisch overtreden hebben, nog een vergunning toekent, maar dat dezelfde bedrijven op de koop toe ook nog worden bevoordeeld is wraakroepend maar bij het F.A.N.C. doodgewoon.
Hier krijgt deze vreemde toestand nog een extra tintje omdat een ambtenaar een bedrijf, dat nooit illegale radioactieve opvangers plaatste, systematisch benadeelt, daarom diende het benadeelde en door Jan Michiels geviseerd bedrijf haar toevlucht te nemen tot de Rechter die het F.A.N.C. de eerste keer op 30 december 2003 voor ??n van de hoofdeisen van de Betekomse firma veroordeelde.
Onuitvoerbare en foutieve instructies.
Op 1 juni 2006 wordt op de Brusselse Rechtbank de zaak behandeld waarbij de aanstelling van een expert wordt gevraagd, het F.A.N.C. geeft z?maar instructies die niet uitvoerbaar en bovendien strijdig zijn met de Internationale regels (ISO).  Het Agentschap Nucleaire controle overtreed systematisch artikel 66 Bis van de Wet van 20 juli 2001 omdat ze daar waar de Internationale regels onduidelijk zijn, voor de specifieke problemen in Belgi?   <zoals de vrijgavelimieten bij de verwijdering van radioactieve opvangers> zelf waarden moet opstellen en dat doet het F.A.N.C. niet.
Broodroof.
Een Inspecteur van het F.A.N.C. (E.H) adviseerde tijdens een inspectie aan de bezitter van een radioactieve opvanger, voor de verwijdering ervan, geen beroep te doen op de gewraakte Betekomse firma, maar de persoon legde dat advies naast zich neer en bestelde toch bij die firma en onderschreef zelfs een verklaring, dat document werd bij de rechtszaak toegevoegd aan het bundel, benieuwd wat de rechter daarvan vindt.



artikel in opmaak.

Laatste update ( 06 mei 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.