Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926822





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Politie BRT controleert voertuig Morse-Press
19 juni 2008
Controle voertuig Morse-Press VOF na gemeenteraad.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 466.900
Ternat / Begijnendijk 19 juni 2008.

De gemeenteraad van Begijnendijk was vanavond snel afgehandeld. Omdat Magda Schepers vandaag wel aanwezig was, werd de loonsverhoging van de Secretaris er vandaag wél doorgeduwd, meerderheid -11- tegen minderheid -10-, de oppositie werd wéér schaakmat gezet.

De Nieuwe huisstijl en borstvoeding.

Met een kwinkslag werd het heikel punt omtrent het logo van De Nieuwe Huisstijl door handige Stef Bogaerts -Leef- afgewimpeld, het schepencollege had wel één en ander goedgekeurd maar men zal het geheel op de gemeenteraad brengen, daarmee kon de oppositie over de bestelling die aan een dame uit Zomergem werd gegeven niet aan bod komen, de oppositie bleef dus op haar honger zitten. Dat kon niet gezegd worden van de baby van de Secretaris van het OCMW, die zou in een openbare zitting van het OCMW borstvoeding hebben gekregen.  Patricia Stevens, die bij het OCMW gedetacheerd is, zocht verontschuldigingen dat het overmacht was en dat de Secretaris geen opvang had voor de kleine en zei dat ze haar excuses had aangeboden aan de aanwezige-n-.

Na gemeenteraad :
Een gerichte politiecontrole voor Morsum Magnificat.



Inspecteur Patrick Van Bael mocht de klus -die niets opleverde-  klaren, de Inspecteur zal zich de tijd van wijlen Bèreke Verhaegen nog zeer goed herinneren,  toen hij -en zijn collega- een ferme sigaar kregen toen ze aan de school te Betekom PV's hadden geschreven,  zijn collega -van toen- is bij de politie van Begijnendijk al lang opgestapt, hij -de collega- heeft er, net zoals Patrick Van Bael, zeer nare ervaringen aan overgehouden,  -Zie artikel in MM 144 aug 2007-.

Gerichte controle van de politie.
Toen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat en de zaakvoerder van MORSE-Press VOF -beiden in Begijnendijk wonende-  de gemeenteraadszitting verlieten, stond buiten de politie van de BRT zone -o.a. Inspecteur Patrick Van Bael- te wachten tot beiden vertrokken om dan meteen een controle te doen van de boordpapieren van de auto van MORSE-Press VOF. Na die individuele en gerichte controle, zeg maar intimidatie -die niets opleverde- , was de mini verkeerscontrole over en reed "hun" politie terug weg. Hoe "klein" kan een bestuur zich gedragen ?

Garages ombouwen tot kantoren.
Het College heeft ook een indicatieve raming gemaakt om de twee opslagplaatsen achter het gemeen- tehuis om te bouwen tot kantoren -voor de technische en de milieudienst-. Het is wel indicatief, dus met de MGB elastiek, dus niet te strak omschrijven want dat laat geen openingen meer toe en dat heeft de MGB nodig, het prijskaartje was 120.000 Eruo, de oppositie stemde -terecht- tegen, maar het werd er toch doorgeduwd met de klassieke meerderheid tegen minderheid.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 december 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.