Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930513





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Speurneuzen van Federale Politie op Brussels Dog Show.
16 juni 2008
Hondenshow van de Federale Politie op 21 en 22 juni.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 465.600
Ternat / Brussel 16 juni 08.

De Dienst Hondensteun van de Federale Politie neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de Brussels Dog Show op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008.  De Dog Show is een hondententoonstelling waarbij de viervoeters speciale aandacht krijgen.  Het centraal thema waar dit jaar rond gewerkt wordt, is het sociaal gedrag van honden in de maatschappij. Met haar deelname aan de Brussels Dog Show wil de Dienst Hondensteun ook haar veertigjarig bestaan onder de aandacht brengen.


Joseph B met de speurhond Pacha.

De Brussels Dog Show is aan zijn 112e editie toe en viert dat uitbundig tijdens het weekend van 21 en 22 juni 2008 op de Heizel in Brussel. De Koninklijke Maatschappij Saint- Hubert is verantwoordelijke organisator van het internationaal gekende en erkende hondengebeuren.
Tijdens het weekend vinden tal van demonstraties plaats, zowel door burgerverenigingen, het leger, de civiele bescherming als de Federale Politie.

Gino Deramaux van de Dienst Hondensteun van de Federale Politie en zijn patrouillehond Charly, een Mechelse herder, zullen ook aanwezig zijn op de Brussels Dog Show. Op zaterdag- en zondagnamiddag om 14 uur tonen baasje en hond wat ze in hun mars hebben. Charly is een heel sociaal en aangenaam dier en leent zich perfect tot het thema van deze Brussels Dog Show, namelijk het sociaal gedrag van honden.
Tijdens een halfuur durende demonstratie wordt aangetoond hoe gehoorzaam Charly is. De patrouillehond heeft dan ook een intensieve opleiding en training achter de rug waardoor hij heel goed het onderscheid kent tussen de verschillende bevelen die zijn baasje hem geeft.

De dienst Hondensteun bestaat sinds 1968 en viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. De dienst heeft al vier decennia ervaring vergaard met de opleiding van de politiehonden en met het werk met de politiehonden.
En de resultaten liegen er niet om: telkenmale opnieuw bewijst de Hondensteun dat ze onmisbaar is voor de bevolking en het politiewerk. De hondenteams maken het immers mogelijk om vermiste personen terug te vinden, levens te redden of criminelen op te sporen.
In 2007 hebben de speurhonden van de Dienst Hondensteun van de Federale Politie 58 vermiste personen teruggevonden. De brandhaardetectiehonden hebben bij 321 branden geroken dat er brandversnellende producten gebruikt werden. Honderden kilo’s drugs zijn teruggevonden dankzij het sterke speurinstinct van de drugshonden.

Wie de patrouillehond van de Federale Politie aan het werk wil zien, is van harte welkom op de Brussels Dog Show op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008 van 10 tot 18 uur in Paleizen 11 en 12 van Brussel Expo (Heizel).
Meer info over dit evenement is te vinden op
www.brusselsdogshow.be

----- einde persbericht Federale Politie
www.morse-pres.be ---- 17:50 16/06/2008

Laatste update ( 17 juli 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.