Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930514





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dierentransporten in regio Kortijk gecontroleerd.
16 juni 2008
18 runderkarkassen in beslag genomen

Bezoekers websitre Morsum Magnificat : 465.500
Ternat / Kortrijk  16 juni 2008.

De Lokale en Federale Politie hebben, onder leiding van het parket, op maandagmorgen 16 juni 2008 controles uitgevoerd op dierentransporten in het arrondissement Kortrijk.  Bij de controles botste de politie op twee gezochte personen. Ook zijn 18 runderkarkassen in beslag genomen voor verder onderzoek wegens verdacht overgewicht.

Op maandagmorgen 16 juni 2008 hebben de verschillende politiediensten in het arrondissement Kortrijk controles uitgevoerd op het transport van dieren. Daarbij is specifiek de aandacht gericht op het welzijn van de dieren en eventueel gebruik/bezit van hormonale producten.
In totaal zijn ruim 77 voertuigen en personen, onder wie dierentransporteurs, vetmeesters en veehouders, gecontroleerd. De politie heeft twee gezochte personen aangetroffen. Achttien runderkarkassen zijn voor verdere controles naar verdacht overgewicht in beslaggenomen. Daarnaast is ook een verdachte injectienaald in beslag genomen.
De controles vonden plaats in de slachthuizen in Izegem, Menen en Harelbeke. Voor de internationale dierentransporten werden de  E17 en de E403 geviseerd.

Nog te vaak wordt bij routinecontroles of toezicht opgemerkt dat de omstandigheden waarbij dieren getransporteerd worden dieronvriendelijk zijn o.a. te veel dieren, gewonde of zieke dieren, geen drinken tijdens transport,  niet ontsmette ruimtes. Vaak is niet voldaan aan de noodzakelijke administratieve verplichtingen, zoals toelatingen tot vervoer, vervoersregisters, oormerken van het nationaal en internationaal transport van dieren. 

Om die reden worden specifieke controleacties gehouden onder leiding van het parket van Kortrijk en Ieper en onder de coördinatie van de Bestuurlijke Directeur van de Federale Politie Kortrijk. De politiezones Vlas, Grensleie, Riho, Gavers, Midow en Mira en de Wegpolitie van de Federale Politie hebben op tal van plaatsen dierentransporten gecontroleerd.
Zij kregen hierbij de steun van de  Federale Gerechtelijke Politie (FGP)  en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) die mee instonden voor bemonstering van dieren en vlees en het bijkomend onderzoek het opsporen naar verboden hormonaal gebruik.

In totaal hebben een 70-tal mensen aan deze actie deelgenomen.
Devid Camerlynck -  Commissaris Federale Politie Kortrijk

--------- MORSE-Press VOF --- 16:05 16/06/2008

Laatste update ( 18 juni 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.