Gemeente draagt als mede-eigenaar ook verantwoordelijkheid.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 463.800 Ternat / Begijnendijk, 10 juni 2008. Vakbondsafgevaardigde geeft een héél slecht voorbeeld.
In de wet van 10 maart 1925 over de verdeling van elektriciteit, staat er onder hoofdstuk VI art.13 dat de verdelers van elektrische netten, de regels van de vigerende normen en wetten moeten volgen, maar het Belgische laagspanningsnet is één grote puinhoop en voldoet over de ganse lijn niet aan de "vigerende" wetten -KB van 10 maart 1981-. Intercommunales. Begijnendijk is via de zuivere intercommunale PBE óók -mede-eigenaar van het elektriciteitsnet, aan de bewoners maken ze meestal wijs dat het de -arrogante- PBE is, maar dat klopt niet, dat is slechts de exploitant, die haar job ook niet naar behoren uitvoert.
De rode auto is wel degelijk in aantocht, er staat noch in de straat, noch vlak voor de hindernis een bord, noch enig ander signaal en het oranje zwaailicht op de auto is niét in werking. Dat kan bij KVZ -Jabbeke-, voor PBE en in Begijnendijk allemaal. Veiligheid. Bij het uitvoeren van werken op de openbare weg en elders, moeten er een aantal spelregels worden nageleefd. Twee belangrijke wetten zijn het KB van 25 januari 2001 - tijdelijke en mobiele werkplaatsen- en die van 4 augustus 1996 -bescherming van de werknemers bij de uitvoering van hun werk-. In die laatste wet -4.8.1996- vinden we onder art. 9 en 10 een zeer belangrijke maatregel die door opdrachtgevers maar al te graag met de voeten wordt getreden, zijnde : Aannemers die de veiligheidsvoorwaarden niet respecteren, moeten geweerd worden ... Opdrachtgevers moeten door de Arbeidsinspectie worden aangepakt. Omdat het veilig uitvoeren van werken méér kost, laten opdrachtgevers, zoals in casu Begijnendijk én PBE, oogluikend onveilig werk toe, óók de aannemer, in casu KVZ uit Jabbeke, vaart er wel bij want ook voor een aannemer is veilig werken duurder. Maar wie denkt dat de arbeidsinspectie als een goede huisvader toeziet, denkt fout, WASO heeft in de regio Leuven zoveel inspecteurs dat men ze op één hand kan tellen, de rest denkt u er maar bij.
Toeschouwers in de gevarenzone. Jean-Marie, de ACV vakbondsman -in wit T shirt onder de witte pijl- draagt evenmin een helm, als vakbondsman draag je alleen een helm als ge bij betogingen op de Vrt televisie show moogt komen verkopen, op de werf draagt ge, als grote vakbondsman, toch geen helm zeker ... de dame in rode shirt is een toeschouwer, de oude paal hangt in de hijs .... allemaal in de Kerkstraat te Begijnendijk .... -werf PBE-. Vakbondsafgevaardigde. Als er straks wéér een dodelijk ongeval gebeurt, wordt alles wéér in de doofpot gestopt zoals dat ook gebeurde met Jozef S. een 49 jarige elektricien en Valère J. een vijftiger, die eveneens als werknemer bij de nv G. Champagne in Boutersem het leven liet. Vandaag treffen we te Begijnendijk een vakbondsafgevaardigde aan die destijds bij de nv G. Champagne werkte, maar Jean Marie VB is nog niet van plan om de veiligheid te doen respecteren, ergo hij staat zelf in de gevarenzone -een betonpaal in de hijs- en bakent zelfs de werkzone niet af zodat onbevoegden ook risico lopen wanneer er iets mis gaat. Verantwoordelijke KVZ. Morsum Magnificat heeft vakbondsman Jean Marie in het verleden bij het uitvoeren van werken ook al eens op gevaarlijke toeren betrapt, toen wees de vakbondsman naar de werkgever KVZ, daarom informeerden we vandaag bij de verantwoordelijke van KVZ. Deze reageerde furieus en zou meteen naar Jean Marie telefoneren, zal dat iets helpen ? WASO. Raymond J. een arbeidsinspecteur had in 1992 al bij de nv G. Champagne te St Truiden moeten optreden maar, zei de inspecteur toen :"als de technische inspectie optreedt en het bedrijf daardoor failliet gaat, worden wij als schuldige aangewezen" einde citaat ! Veiligheid daar spreekt men veel over ! Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. Erik Verbeeck. © |