Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930517





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Franstalige ziekenhuizen bedienen zichzelf.
07 juni 2008
LDD: 1,4 miljard euro uit de federale pot.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 462.600
Ternat 7 juni 2008.

Morsum Magnificat :
Vlamingen houden Waalse ziekenhuizen gezond.
Ook Lijst Dedecker stelt vast dat de Franstaligen hun rooftocht naar de federale centen zonder schaamte blijven doorzetten, zonder staatshervorming of welke compensatie ook. In de nasleep van de paarse regering hebben Open VLD en sp.a zich laten rollen door toenmalig minister van volksgezondheid Demotte, die op een handige manier de financiering van de ziekenhuizen naar zijn Waalse hand heeft gezet.

PS bedient zichzelf.
Lieve Van Ermen, LDD senator: “We weten al lang hoe catastrofaal de Waalse
ziekenhuizen worden bestuurd. Door verregaande politisering en vriendjespolitiek, zijn het bijna alle bastions van het PS-dienstbetoon. Maar de verliezen stapelen zich op, en daarom moet de federale ‘Belgische’ kas er weer voor opdraaien. Net voor de ontbinding van de regering Verhofstadt heeft de PS de leegroof van de federale kassen weer voorbereid,  om het eigen cliënteel te bedienen. Onkelinx gaat straks een kleine 1000 Franstalige dokters een RIZIV nummer geven, via het Kankerplan zal ze miljoenen euro naar New Bordet in Brussel versassen, en nu worden de Waalse ziekenhuizen in de watten gelegd, zo is de PS-staat weer voor jaren bediend. Zijn die Vlaamse ministers dan helemaal blind?”

Vlaamse nieuwbouw geblokkeerd.
De bouw en renovatie van  ziekenhuizen wordt normaal voor 60 procent door de
gemeenschappen gefinancierd, en dan legt de federale overheid 40 procent bij. Minister Onkelinx (PS) gaat nu 1,4 miljard euro federaal geld reserveren voor een spoedprogramma voor de modernisering van de Waalse ziekenhuizen. Dat betekent dat de federale fondsen voor de komende 10 jaar worden opgesoupeerd, en dat de vernieuwing van Vlaamse ziekenhuizen voor 10 jaar is geblokkeerd.
Lieve Van Ermen: “Deze beslissing raakt kant noch wal, de Vlaamse ziekenhuizen zijn gemiddeld even oud als de Waalse. En er zijn veel meer Vlaamse bedden te vernieuwen. Eigenlijk zou Vlaanderen van 2 tot 3 miljard euro moeten krijgen. Maar daar komt er weer niemand voor op. ”

Dr. Lieve Van Ermen.
------ 14:47 7/06/2008  www.morse-press.be


2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.