Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930518





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk:Milieu Advies Raad moet verantwoordelijkheid nemen-Update
05 juni 2008
Mobiel meetstation moet verbranders restafval ontmaskeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 462.000
Ternat / Begijnendijk 5 juni 2008.

--------- Update 1.
De redactie van Morsum Magnificat kon vanavond niet aanwezig zijn op de vergadering van de MAR -Milieu Advies Raad- maar stuurde toch een e-mail met een verwijzing naar dit artikel.
De Voorzitter.
Géry Vanlommel, Voorzitter van de MAR, woonde, voor de socialist naar zijn "Stulpje" in  de
O.L.Vrouwstraat verhuisde, in de Hannekensstraat.
Het is in die periode dat de redactie van Morsum Magnificat maar liefst vier brandhaarden ontdekte waar regelmatig werd gestookt, éénn ervan op 100 meter afstand van de "Kabinettier" van de toenmalige Minister Steve Stevaert alias "Steve Stunt".
Het was ook Géry Vanlommel die in het verleden overal is gaan rondbazuinen dat elektriciteit door de liberalisering van de energiemarkt goedkoper zou worden !
Als Gé
ry ons tegenkomt, kijkt hij wel de andere kant op, kan iemand zich nog ongeloofwaardiger maken ?Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
------ 22:11 10/06/2008

------ correctie  15:03 6/06/2008
Terwijl de Begijnendijkse politici in de gazetten mochten pochen de gemeente te zijn met het minste restafval, ontdekte niet de Begijnendijkse milieudienst, maar de redactie van Morsum Magnificat diverse stookplaatsen waar ondermeer regelmatig plastic werd opgestookt.


Dit is de schouw van een tegelkachel waarvan de eigenaar regelmatige bezoeker is van de MAR te Begijnendijk. Schijnheilig doen op de M.A.R. maar ondertussen de gezondheid van iedereen verpesten,
de M.A.R. moet hier een mobiel meetstation laten plaatsen, milieu Vlaams Brabant kent het adres reeds.

Gouverneur.
Omdat, in tegenstelling tot de algemene media, de redactie van Morsum Magnificat na de gemeenteraad, wegens "te onafhankelijk"  niet op "Pers-audiëntie" mag komen bij Begijnendijks burgemeester Willy Michiels -MGB- is Morsum Magnificat verplicht om een eigen onderzoek te voeren.
Daarom stuurde de redactie van Morsum Magnificat een dossier over systematische verbranding               -ondermeer- naar de Gouverneur die Begijnendijk aanspoorde om maatregelen te nemen, Begijnendijk behandelde het item in het College van 17 maart 2008.

Geslotenheid van Begijnendijks bestuur.
Alhoewel een openbare dienst, dus ook een gemeente, verplicht is om de wet op de openheid van bestuur te respecteren en de Provinciegouverneur dat nog eens extra aan Begijnendijk heeft gemeld, veegt de hoofdstad van de Bananenrepubliek Vlaams Brabant daar vierkant hun kas aan, er moet nu wegens "geslotenheid van Begijnendijks bestuur" bij de bevoegde Minister aangeklopt worden.

Tegel- en andere kachels.
Een ander systeem om stiekem huisvuil te verbranden is het gewoon in de kachel stoppen, dat valt veel minder op, tenminste zolang niemand er op let.
Een tijdje geleden heeft de redactie van Morsum Magnificat aan de milieu inspectie Vlaams Brabant gevraagd om op een bepaalde plaats een mobiel meetstation op te stellen, behalve het feit dat die mogelijkheid bestaat, hebben we er verder nog niets van vernomen.

M.A.R.
Maar, we hebben het al verschillende malen gezegd, Morsum Magnificat behoort niet tot de algemene pers en reageert op sommige zaken dan ook anders dan andere media.
Op die manier komt deze redactie er achter dat de eigenaar van de schouw waar regelmatig donkerbruine en stinkende rook uitkomt  - zie foto - , nooit restaval aan de deur zet maar wél regelmatig op de Begijnendijkse Milieu Advies Raad aanwezig is en daar voor "propere" burger komt spelen.
Deze redactie vraagt nu ook aan de MAR van Begijnendijk om ook de huisvuilverbranding aan te pakken, mobiele meetstations te laten opstellen.
Misschien kan Begijnendijk op dat vlak eens écht haar nek uitsteken en aantonen dat ze "iets" doet aan de verpesting van het milieu.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.