Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926599





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Magnette heeft geen enkele waarborg van de energiesector.
27 mei 2008
Energie plooide altijd al voor Electrabel en consoorten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 458.500
Ternat / Brussel 27 mei 08.

Het wordt hoogtijd dat LDD een échte specialist aan het werk zet die ook op de hoogte is van wat er zich in het verleden  in de Kabinetten van Olivier Deleuze, Fientje Moerman en Marc Verwilghen -en zelfs voordien met Louis Tobback-  allemaal afspeelde rond de energiemarkt en de Algemene Directie Energie en nhoe vaak Electrabel de trend heeft gezet en dat vandaag nog steeds doet.

De invloed van Electrabel blijft.  -is er altijd geweest -nvdr-

In de Kamercommissie bedrijfsleven is bevestigd wat LDD had gevreesd. De regering Leterme heeft van de energiebedrijven Electrabel en SPE geen enkele waarborg, noch voor het niet- doorrekenen van de factuur aan de consument, noch voor de toekomstige bijdrage. Meer nog, Electrabel kondigt na afloop van de commissie met een bijzonder gevoel van humor aan "cdat het akkoord om 250 miljoen euro bij te dragen tot de begroting niet verworven ".


Dirk Vijnck LDD - Toch de dossiers van Electrabel, ook deze uit het verleden beter voorbereiden, de redactie van Morsum Magnificat heeft behoorlijk archief dat sinds twintig jaar is aangelegd.

Alleen mondelinge afspraken
Dirk Vijnck, LDD Kamerlid :

" Minister Magnette heeft met de sector alleen mondelinge afspraken! Met bedrijven die afgelopen jaar zonder de minste inspraak hun gas- en elektriciteitsprijzen met meer dan 20 % hebben verhoogd kan je toch beter wat meer garanties vragen. Maar neen, minister Magnette gaat even op de koffie bij de elektriciens en krijgt een belofte voor hoeveel miljoen euro zeggen ze niet, en voor hoelang zeggen ze al evenmin ".
De regering mag volgend jaar " opnieuw eens langskomen ". Feitelijk wordt het groeiende gat in de begroting van Leterme gedicht met een soort Sinterklaasfonds! En minister Magnette durft dan nog te zeggen " dat hij ook liever een vaste taks had bedongen ". 

LDD : Geringeloorde regering.

In de commissie zei Minister Magnette nog dat hij volop vertrouwde op de goede uitvoering van het akkoord. Een akkoord dat " niet verworven " is, daarom vraagt LDD zich af hoever de regering zich verder laat ringeloren door de Franse energiereus Suez.

-nvdr-
De Socialisten zijn geen partij voor Electrabel.

We willen hier even nog herinneren aan de tijd dat Louis Tobback -de demagoog van Leuven- Electrabel 100 mio Bef liet betalen voor Jodium pillen voor de bevolking in en rondom Doel, prompt daarop verhoogde Electrabel de prijs van de elektriciteit.
Alle politici hebben zich via de Intercommunales door Electrabel soms figuurlijk maar ook letterlijk "Vet" laten sponseren, de socialisten op kop, want als er zakken moeten gevuld worden dan staan de socialisten op de eerste rij, zij zijn vast en zeker geen partij om het varkentje Electrabel -Suez- wit te wassen, de "Sossen" hebben immers te veel boter op het hoofd en dat weet Electrabel maar al te goed.

Wéér de consument die betaalt.

Het zal wéér de belastingbetaler zijn die voor de rekening zal opdraaien die zal het gat in de begroting mogen dichten. Evenmin is er enige garantie dat Suez de 250 miljoen niét gaat doorrekenen aan de consument.  Ofwel zijn politici onwezenlijk naïef, ofwel zijn ze door en door slecht. Rijst de vraag : wat is het meest verwerpelijk ? Ze geloven toch zelf niet dat Suez voor Sinterklaas gaat spelen, die miljoenen zullen hoe dan ook worden doorgerekend aan de consument.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.