Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926602





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Bourgeois was in Europa niet in Vlaams Parlement.
25 mei 2008
Europa wil haatzenders halt toeroepen

Paginabezoekers websiet Morsum Magnificat : 457.400
Ternat / Brussel 25 mei 2008.

Minister Bourgeois die zich vorige week voor netelige vragen over de Vrt in het Vlaams Parlement liet vervangen door Minister Kris Peeters, was actief op Europees vlak om deArabische satellietzenders hun haatdragende boodschappen te ontnemen.

-------- Persbericht van 25 mei 2008 van Minister Bourgeois.
Op vraag van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois onderneemt de Europese Unie
stappen om de ontvangst van haatzaaiende satellietzenders, die uitzenden vanuit Arabische landen, te verhinderen. Arabische satellietzenders die haatdragende en antisemitische boodschappen verspreiden, zijn nog steeds in Vlaanderen te ontvangen.
Geert Bourgeois wil die ontvangst een halt toeroepen. Hij kaartte de zaak deze week met succes aan op de Raad van Europese ministers van Media. De Europese Commissaris voor Media, Viviane Reding, maakt van de satellietzenders een belangrijk aandachtspunt in een overeenkomst tussen de EU en de Arabische landen rond de Middellandse Zee. Ze riep ook alle lidstaten op om het dossier ter sprake brengen bij bilaterale ontmoetingen met de betrokken Arabische landen.

In Vlaanderen kan je nog steeds Arabische haatzaaiende satellietzenders ontvangen. Het meest bekende voorbeeld is het omstreden Hezbollah-televisiestation Al Manar, dat uitzendt vanuit Libanon. Programma’s van deze tv-zender omschrijven joden als honden en varkens en roepen vaak op tot terreuracties tegen Joden, Israël en de Verenigde Staten.
“In de Vlaamse mediadecreten staat duidelijk dat omroepen geen programma’s mogen uitzenden die oproepen tot haat”, zegt minister Bourgeois. “Tv-zenders die dat wel doen, kunnen uit de ether gehaald worden.” Hiermee volgen de Vlaamse decreten de Europese richtlijn ‘Televisie zonder Grenzen’. De distributie van Al Manar via satellietondernemingen in de EU kon op basis van die richtlijn in 2004 worden stopgezet.
Sommige Arabische landen laten Al Manar en gelijkaardige omroepen echter nog steeds toe om programma’s uit te zenden. Dankzij de krachtige ArabSat en NileSat-satellieten zijn ze nog steeds in Europa te ontvangen.
---------- einde persbericht  12:08 25/05/2008

Meer in Morsum Magnificat 154

www.morse-press.be


2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.