Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926605





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD Over het punstensysteem van Turtelboom.
24 mei 2008
Met Turtelboom kunnen meer dan 100.000 illegalen geregularisserd

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 457.000
Ternat / Brussel 24 mei 2008.

Volgens Lijst Dedecker heeft het puntenplan van minister Turtelboom (Open VLD) van Migratie en Asielbeleid niets met economische migratie te maken maar alles met een geruisloos “generaal pardon” voor alle illegalen in dit land. Het aantal illegalen wordt op zijn minst op 100.000 geschat op basis van de dringende verzorging die ze hebben gekregen, maar de werkelijkheid kan oplopen tot meer dan 200.000.


Annemie Turtelboom, feministe, en "
Wolf in schapenvacht" tijdens de machtsstrijd voor de "Troon" -Congres Heizel- 2007, politiek is niets anders dan "Macht", "Geld" en vriendjespolitiek.

Jean-Marie Dedecker:
“De Open VLD-minister maakt met haar zogezegd ‘economische’ migratie een blauwe bocht
van 180 graden onder druk van de PS en van cdH-dirigente Joelle Milquet. Linkse partijen zijn al decennialang bezig hun eigen kiezers te importeren. Minister Turtelboom beweert dat het hebben van werk doorslaggevend is voor het puntenboek. Maar de definitie van werk zal worden bepaald door de minister van arbeid, en dat is weer Joelle Milquet! De amnesty-first regeling zal ook kunnen via dienstencheques of de belofte binnen de zes maand een zelfstandig beroep uit te oefenen. Dat stelt de markt open voor nepbedrijven, waarmee mensenhandelaars werk aanbieden tot de papieren in orde zijn, tot ze de migranten kunnen dumpen in ons sociale hangmat. De aanzuigkracht van Turtelbooms puntenplan maakt van België een welvaartsmagneet,  ten laste van de verzorgingsstaat waar wij allen, maar vooral de Vlamingen, hard voor hebben moeten werken.”

Eerst werkloosheidsreserve aanspreken.
Daartegenover staat dat er nu nog een enorme arbeidsreserve is. Om de laaggeschoolde
knelpuntberoepen in te vullen moeten volgens LDD de werkloosheidsvergoedingen beperkt worden in de tijd, en mogen nieuwkomers pas toegang krijgen tot sociale verworvenheden in functie van de tijd en de bedragen die ze zelf hebben ingebracht.

Jean-Marie Dedecker:
“Kan er mij iemand zeggen waarom er in de provincie Henegouwen dagelijks 16.000 Fransen
komen werken, terwijl er in dezelfde provincie 90.000 inzetbare werklozen zijn? Kan er mij iemand zeggen waarom er in Brussel 93.210 werklozen zijn, tegen 13.071 in Halle-Vilvoorde,  terwijl er op de luchthaven in Zaventem 1.300 vacatures openstaan, van bordenwasser tot heftruckchauffeur. Of is de taalgrens hoger dan de Berlijnse muur? “

Angelsaksisch model
Als minister Turtelboom toch met een puntensysteem wil werken pleit LDD voor  het
Angelsaksisch model: een green of blue card in functie van de arbeidsnoden en gebaseerd op objectieve kwaliteitsnormen, zoals diploma’s, beroepskwalificaties, en nuttige ervaring. Maar in Europa is het eerste immigratieprincipe discriminatie (asiel), het tweede familiehereniging, het derde legaliseren van de illegaliteit, wat Turtelboom nu doet, en pas als vierde de arbeidsmarkt. Het is deze volgorde die Lijst Dedecker dringend wil omgooien, met het aanvullen van de arbeidsmarkt als eerste prioriteit.
www.morse-press.be  ---------- 16:09 24/05/2008

Laatste update ( 24 mei 2008 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.