Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930509





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektricien : Elektrische schok is goed voor het hart !
22 mei 2008
Technische Inspectie reageert.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 456.000
Ternat / Ramsel, 22 mei 2008.

Twee keer op een rij betrappen we een "Patron" die zich elektricien noemt, op werken onder spanning zonder daarbij de nodige voorzorgen te nemen (art. 266 AREI).

Goed voor het hart.
Bij een vorige herstelling, uiteraard als een "flinke" elektricien, laat de "Baas" zijn
werknemer onder spanning werken, waarbij deze op één uur tijd twee keer in aanraking komt met een fase (240 V), maar zegt de "Baas" -na een opmerking van deze redacteur- : "Dat is goed voor het hart".

Elektricien.
Vorige week werd de elektricien opdracht gegeven om een elektrische installatie te herstellen zodat deze kon gekeurd worden, hij ging als een betere versie van een bricoleur tewerk, maar de agent keurder was dit keer blijkbaar niét soepel als de elekricien gewend is en er werden diverse opmerkingen geformuleerd, dus toch geen al te beste vakman ?


In de hoek van een keukenkast (een hoogst ongewone plaats voor een zekeringkast) met 240 Volt spanning (en geen 380 Volt zoals de elektricien (?) er met een viltstift opschreef), zonder enige
PBM én onder spanning aan het werk ... bijkomend bezwaar is, dat de agent keurder (TBV) er bij
was, die verdedigde uiteraard de klant, nogal wiedes dáár moet een keuringsorganisme van leven,
niet van degene die de veiligheid aankaart, dát vinden ze héél lastig ..

Elektrische schokken.
Omdat bij de tweede poging om de elektrische installatie in conformiteit te brengen met het AREI er weer onder spanning wordt gewerkt, maakt Morsum Magnificat wéér opmerkingen, maar de "Patron" is er gerust in "Ik ken de mensen van de Technische Inspectie te Leuven" pocht hij, noemt zelfs namen.
Prompt daarop belt Morsum Magnificat naar de Technische Inspectie te Brussel, Leuven en Hasselt waar we de heer Pieter Demuck aan de lijn krijgen.
De heer Demunck, Dokter, Directeur te Hasselt en te Leuven en op de bewering van de elektricien "Patron" uit Ramsel dat een elektrische schok goed zou zijn voor het hart, zegt de heer Demunck : "Dat het juist niét goed is voor het hart".

Blufpoker.
Op de stoere uitspraak dat het "Baasje" de mensen van WASO goed kent (doelend op : mij doen ze toch niets), kwam van de Technische Inspectie volgende reactie : "Ik ken ook heel wat politiemensen, maar daarom mag ik nog geen 180 km/u rijden op de autobaan", einde citaat.
We hopen dat de Technische Inspectie, vóórdat er accidenten gebeuren, naar aanleiding van dit artikel het "Baasje" eens haarfijn één en ander gaat uitleggen.

Redactie Morsum Magnificat  ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 mei 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.