Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930509





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VRT : Wanneer gaat "geld"bom ontploffen-UPDATE-2
21 mei 2008
Minister Bourgeois verzwijgt inhoud rapport Rekenhof.

Bezoekers website Morsum Magnificat :  455.500
Brussel, 21 mei 2008.

-------- Update 2.
Op 24 april suurt deze redactie een e-mail naar het Kabinet van Minister Bourgeois met vragen
omtrent het "gepeperd" rapport rond de Vrt, maar op 26 april stuurde de Minister een verontwaar-
digde e-mail ; geen rapport klonk het daar !
Morsum Magnificat, kon om haar bronnen te beschermen qua details niet verder gaan dan wat ze gepubliceerd heeft, ondertussen weet iedereen het, zelfs De Morgen !
De "Ethiek" van de Vrt : "ten voordele van hun vrienden in onze zakken zitten".
-------- 16:10 23/05/2008 

-------- Update 1
Vrt : Het geld over de balk, de kabel, de antenne.

De laatste weken is er op vele vlakken kritiek op de -overwegend rode- Vrt, ondermeer en niet op zijn minst van Peter Vandermeersch (Corelio) die onomwonden zegt dat het  concurrentievervalsing is, alhoewel ik van oordeel ben dat het niet aan Peter Vandermeersch is om die de opmerking te plaatsen, geef ik hem wat dat betreft, overschot van gelijk.
In een e-mail van 24 april 2008 om 0940 -als reactie op een op 23 mei gestelde vraag- , reageert het Kabinet van Minister Bourgeois onwetend over een audit van het Rekenhof, toch had ik weet van dat rapport. 
Frappant is dat de Minister President (die Geert Bourgeois diende te vervangen) tijdens de Plenaire
zitting van 22 mei, diende toe te geven dat er op 29 mei 2008 een raport is binnengekomen, mijn informatie klopte dus wel degelijk.

Geld over de balk, de kabel, de antenne.
Dat rapport van het Rekenhof valt op 29 april op het Kabinet van Geert Bourgeois -zoals de duiven-
binnen, het moet nog geëvalueerd worden maar toch heeft de Minister voordien al beslist om de Vrt nog maar eens 40 mio € (weliswaar over een periode van vier jaar) toe te stoppen !
Nog frappanter is, dat Minister President Peeters doodleuk in de Plenaire komt vertellen dat de Vrt in 2009 een tekort van 61 mio € zal hebben, de Vrt is dus echt een socialistisch bodemloos vat.
Nu had ik mij medio april 2008 laten wijsmaken dat de audit over de Vrt vernietigend is inzake de besteding van het geld rond het maken van programma's, dat het rapport bij Bourgeois lag, maar men had mij niets wijs gemaakt, het klopte -dat wist ik wél, maar de Minister niet-.
Nu beweert de Minister dat het resultaat van dat -eerste ?- rapport de beslissing om 40 mio € toe te kennen, niet zou gewijzigd hebben, dus heeft de Minister dat rapport tóch geëvalueerd, of is dat óók weer een leugen ?

Sjoemelende BRT in 1985
Toen Patrick Dewael op het Schaduwkabinet van Verhofstadt Minister van Cultuur werd en ik onregelmatigheden had ondekt in een onderhoudscontract van 55 mio Bef -in 1985- voor het onderhoud van de Vrt antennemasten en ik daarbij het Hoog Comité van Toezicht -nu de CDBC- wilde inschakelen, liet Minister Dewael dat niet toe.
De speurders waren wél op de hoogte van het gesjoemel, maar voor een onderzoek binnen de Vrt moest de Minister van Cultuur zijn toelating geven.

Politiek en journalistiek is de Brt nooit door de mangel gehaald, nogal wiedes, het is een vies onderwerp waarvan de vuile was systematisch door de socialisten -maar ook door andere partijen- binnenskamers wordt gehouden, wij betalen het gesjoemel en geklungel van de Vrt -afkoring van : vriendjes rood tendentieus-, wie doet iets ?
---------- 15:55 23/05/2008

De Minister van Media verbergt de waarheid.
Tijdens het debat Multimedia 2015 in Antwerpen beschuldigde Peter Vandermeersch de Vrt van concurren-tievervalsing, maar Vandermeersch weet blijkbaar niet dat het met de Vrt van kwaad naar erger gaat.
Op 24 april was Minister Bourgeois nog altijd onwetend omtrent een audit van het Rekenhof,
tenminste dat vernam deze redactie via een e-mail, vandaag geeft Minister President Peeters toe dat er wél een audit op het Kabinet ligt, maar dat het nog moet bekeken
worden, toch liggen de miljoenen voor de Vrt alweer klaar.Vandaag weet Minister President Peeters te vertellen dat als het rapport -audit- klaar zal zijn, het parlement het rapport zal krijgen voor een open debat, Minister Bourgeois zal op dat moment uitgebreid antwoorden in de commissie op alle vragen, het Vrt dossier lijkt veel op dat van BHV, steeds uitstellen en verdagen.


Toen Jurgen Verstrepen de inhoud van een e-mail onthulde, pakte Minister Vandenbroucke meteen
de telefoon, het gesprek duurde wel even ...

Vrt in 2009 met een tekort van 61,6 mio €.
Tegen de afspraken in worden de werkingsmiddelen van VRT (nog) maar eens opgetrokken.
Minister Bourgeois heeft hen bedacht met 40 mio Euro verspreidt over 4 jaar, toch 10 mio per jaar.  Maar we begrijpen niet hoe men op het Kabinet van Minister Bourgeois het rekensommetje maakt, want in 2009 zal de Vrt een tekort hebben van 61,6 mio Euro.

Wie gaat dat betalen.
Het is overduidelijk wie de extra middelen én het tekort gaat betalen. Natuurlijk de Vlaamse
belasting-betaler die zal kunnen blijven genieten van de rode propaganda die de Vrt voert, de socialisten zitten altijd en overal in de zakken van de Vlamingen, hetzij via Agusta, hetzij via de zwarte kassen van de vakbonden, hetzij via de Vrt, socialisten zijn pas rijk als de anderen arm zijn.

Vier partijen.
De Minister President Peeters (die Geert Bourgeois diende te vervangen) werd onder vuur
genomen door achtereenvolgens Jurgen Verstrepen <LDD> die het bestaan van de audit onthulde, Werner Marginet (Vlaams Belang), die in de voetsporen van Verstrepen liep, Sven Gatz (Open Vld) als derde wiel aan de wagen en als laatste Dany Vandenbossche (Sp.a en ontslagnemend voorzitter van de commissie voor de media) die allemaal vaststellen dat het niet snor zit met de Vrt financiën.

Lees meer in Morsum Magnificat ®  154.

Verbeeck Erik ©

Laatste update ( 23 mei 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.