Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927686





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Arbeidsongeval te Putte
12 april 2006
Zelfstandig aannemer zwaar gekwetst na val in leidingschacht


Betekom / Putte (A?pen) 14 april ?06.
Deze namiddag gebeurde er op een werf aan de Aarschotsesteenweg te Putte een arbeidsongeval, een zelfstandige is vanaf ??n van de verdiepingen in een koker gevallen zijn, maar meer details ontbreken.

14 april 2006
Volgens Ben Van Loo van de bouwheer, hebben zij met het ongeval niets te maken, kom a.s. dinsdag maar eens naar de werf, dan kan de veiligheidscoördinator u ??n en ander uitleggen zegt de man overtuigend, maar z? simpel is het niet.
Poolse werknemers ?
Volgens informatie uit de buurt van de werf, zouden er ook Poolse arbeiders op de werf werken, dat geeft nogal eens communicatiestoornissen die de veiligheid niet ten goede komen.
( Zie ook artikel Golfchateau te Nijvel )  


In leidingschacht gevallen.
Een 29 jarige zelfstandige uit Lier, die op de verdieping in de omgeving van een leidingschacht van 2 meter bij 45cm aan het werken was, is in de schacht gevallen en op het gelijkvloers terecht gekomen.
De persoon is met zware verwondingen aan de rug naar het ziekenhuis te Lier overgebracht.  Volgens informatie was de schacht niet afgedekt, of voorzien van een leuning omdat de persoon daar werken diende uit te voeren.



De gebouwen aan de Aarschotsebaan te Putte

Wetten genoeg, maar ze worden spijtig genoeg te weinig toegepast ?n gecontroleerd.
Det Wet van 25 januari 2001 (Tijdelijke en mobiele werkplaatsen) ontslaat niemand, Directeur, arbeider, Ingenieur,zelfstandige, etc, om de veiligheid op tijdelijke en mobiele werkplaatsen te respecteren.  De opdrachtgever in wiens onderneming andere ondernemers werken komen uitvoeren moet daarop toezien <KB 4 augustus 1996 ?art.8 en 9>.
Verder staat er duidelijk in het KB van 13 juni 2005 <art.10 bescherming tegen het vallen> dat werknemers <en ook zelfstandigen> die blootgesteld zijn aan een val hoger dan 2m P.B.M. moeten dragen <in casu bescherming tegen vallen>.
In het KB van 31 augustus 2005 <tijdelijke werken op hoogten> zijn dan weer de verplichtingen opgelegd die ongevallen zoals deze moeten vermijden, helaas wordt de wet te weinig toegepast en worden er te weinig controles verricht.
Kop in het zand.
De Technische Inspectie steekt de kop in het zand wegens : ?Te weinig inspecteurs?

Laatste update ( 15 april 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.