Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930299





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gazelco nog steeds kaartersclubje.
19 mei 2008
Ingang Eandis te Erembodegem geblokkeerd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 454.100
Ternat / Erembodegem, 19 mei 2008

Gijzelnemers.
Willy Stevens van Gazelco kan het maar niet vergeten dat Morsum Magnificat bijna
vijf jaar geleden schreef dat Gazelco een kaartersclubje is, hij reageert met een cynische
noot : "kijk maar eens wat dat kaartersclubje allemaal kan doen".
De opmerking van MM dat het voor een socialist niet fraai is, mensen te beletten hun boterham te verdienen, veegt Willy Stevens met een kwinkslag van tafel door te stellen :
"kijk maar naar de overkant van de straat (daar staan een handvol ACV militanten-nvdr-),
de mensen willen ook niet werken".
Onze opinie is dat het totaal blokkeren van een bedrijf door een honderdtal militanten, niets minder is dan een gijzeling en een trieste wijze om het ongenoegen van een sociale verkiezingsnederlaag te uiten.

Negen procent winst.
Toen in 2002 Eandis van start ging met nieuwe arbeidsvoorwaarden, werd het ACV en de Liberale vakbond, net als Gazelco, bij de onderhandelingen betrokken, er werd een CAO ondertekend, maar Gazelco weigerde deze mee te ondertekenen.
Aangezien twee partijen de CAO goedkeurden, is deze van toepassing en dat is natuurlijk een doorn in het oog van Gazelco die vindt onvoldoende bij het paritair overleg betrokken te worden,  dat klopt volgens EANDIS niet, vooraleer er CAO's worden gemaakt werden deze met alle partijen  besproken, als Gazelco dergelijke CAO's, met locale voordelen, weigert te ondertekenen, kunnen wij daar ook niets aan doen zegt men daar.


Tussen de militanten van Gazelco staat er ook een reporter van de Vrt, maar de man valt niet
eens op omdat ook hij rood gekleurd is, nogal wiedes dat de Vrt hier weer de rode kaart aantrekt.

Nederlaag bij sociale verkiezingen.
We denken dat de staking die nu wordt georganiseerd een gevolg is van de nederlaag van Gazelco bij de afgelopen sociale verkiezingen, Eandis stelt zich de vraag, wat er van Gazelco nog overblijft ?

Gazelco.
Filip Baeckelandt, de federaal Secretaris, beweert dat Gazelco binnen EANDIS met 9% is gegroeid, "indien dat niet zo was, zou ik deze actie niet kunnen voeren", beweert de vakbondsman en vervolgt :
"Wat we ook voorstellen EANDIS veegt er vierkant zijn broek aan, natuurlijk dat wij toen de CAO's niet ondertekenden, er zitten daar voor ons onaanvaardbare voorstellen in, ondermeer omtrent de overurenregeling. Eandis wil maar overuren betalen indien deze gepresteerd werden tussen 19.00 en 06.00u, bij andere bedrijven wordt ieder overuur betaald, EANDIS heeft ook een resultaat gebonden programma".

Suez en Veiligheid.
Wanneer Morsum Magnificat het zeer eigenaardig vindt dat de vakbonden er nooit in slaagden om te beletten dat Electrabel hun verdiensten naar Frankrijk (Suez) overhevelden, komt er geen zinnige reactie, de vakbondsbonzen op hoog niveau zijn dus in feite één politieke pot nat ?
Dat Morsum Magnificat nog dagelijks, qua arbeidsveiligheid, gevaarlijke situaties kan fotograferen en ook de regels van het AREI nog steeds niet voldoende gerespecteerd worden, is de schuld van EANDIS, "die vegen hun botten overal aan, het helpt niet, dat we klagen" zegt Filip Baeckelandt !

Locale Recherche.
Hoe dan ook vinden wij dat staken moet kunnen, maar niet de toegang van een bedrijf blokkeren of wegen versperren, als de vakbonden zóveel impact hebben als ze beweren, dan moeten dergelijke gijzelingen niet.
De locale recherche was blijkbaar 's morgens al langs geweest, omstreeks tien uur waren er weer twee rechercheurs in burger die na een tiental minuten weer vertrokken.

Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 mei 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.