Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930299





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
CREG : Waarom sloeg Dr. Tom Vanden Borre niet vroeger alarm.
19 mei 2008

Vanden Borre amuseert zich sinds kort  bij de CREG.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 453.900
Ternat / Brussel 18 mei 2008.

Het is onbegrijpelijk dat Dr. Tom Vanden Borre binnen zijn mogelijkheden nooit eerder Electrabel door de mangel haalde, dat is natuurlijk geen toeval, nu is het niet meer zijn eigen partijgenoot  Marc Verwilghen, maar de socialist Magnette die bij Energie in de wind komt te staan.
Electrabel en Open Vld waren immers nooit vijanden en óók Dr. Tom Vanden Borre is van die Open Vld strekking.
Laten we niet vergeten dat in de periode dat Open Vld op Energie zetelde (Moerman en Verwilghen) de elektriciteit duurder werd en de malaise binnen de Algemene Directie Energie door de benoeming van Marie-Pierre Fauconnier door Verwilghen, van kwaad naar erger is gegaan.

Kabinet Moerman.
Als Doctor in de rechten (Universiteit Maastricht 2001), Licentiaat in de rechten (Universiteit van Gent 1992), met kennis van Energie- kernenergie- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, etc. heeft Dr. Tom Vanden Borre toch al heel wat watertjes rond Energie doorzwommen.
Bij het Kabinet van Moerman was Vanden Borre de verantwoordelijke van de beleidscel Energie.
In die periode heeft deze redactie al met Vanden Borre kennis gemaakt, het resultaat was
zeker niet positief. Ervaring leerde ons dat Vanden Borre een achterbaks individu is, dat heeft de Open Vld'er in zijn functie als Voorzitter van de RVB van het FANC aangetoond.  Vanden Borre is er niet vies van om, via politieke weg, omhoog te kruipen, een schrijnend voorbeeld daarvan is datzelfde FANC.


Dr Tom Vanden Borre tijdens een Open Vld bijeenkomst in september 2007, "ik amuseer mij
bij de CREG zei hij toen".

Nucleaire Controle.
Toen Patrick Dewael Minister van Binnenlandse Zaken werd, moest Pierre Reynders (CD&V) als Voorzitter van de Raad van Bestuur van het FANC de plaats ruimen voor Dr. Tom Vanden Borre, Pierre Reynders stapte daarvoor naar de Raad Van State.
Vanden Borre nestelde zich via politieke weg op andermans plaats, maar heeft als Voorzitter van de RVB van het FANC niet veel goeds gepresteerd, het is onder zijn bestuur dat de top van het FANC, na een audit door Corn & Ferry, als incompetent de laan moest worden uitgestuurd, de redactie van Morsum Magnificat heeft daarin een groot aandeel. Waarom heeft Dr. Vanden Borre zelf niet gezien wat er allemaal misliep?

Amuseren.
Tijdens de Open Vld bijeenkomst van 10 en 11 februari 2007 (Heizel), treffen we ook Dr. Tom Vanden Borre aan en we vragen hem wat hij nu, na het FANC, zoal doet ?
"Ik amuseer mij bij de CREG" was zijn antwoord. Het lijkt erop dat Vanden Borre overal op politieke eieren wordt gezet, maar dat de eieren nooit worden uitgebroed.
Vanden Borre werkte ook nog mee aan diverse boeken, ondermeer "Problèmes de compétence judiciaire dans les procédures de droit pénal relatives aux incidents nucléaires". Dat werk kwam tot stand in samenwerking met Olaf Bonnotto, de advocaat die ondermeer voor het NIRAS werkt, want Vanden Borre presteert nooit alleen, wel over andermans rug.
Dr. Tom Vanden Borre kruipt, via de politiek, overal waar hij niets wezenlijk hard moet maken en áls er iets gedaan moet worden laat hij anderen dat voor hem toen om zich daarna met de veren van een ander te tooien.

Redactie Morsum Magnificat.
Erik Verbeeck
 

Laatste update ( 20 mei 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.