Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Index van koningsloon dubbel zo groot als van modale Belg.
14 mei 2008
Lijst De Decker over de "opslag" van het koningshuis.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 451.900
Ternat / Brussel 14 mei 2008.

Gewaarborgde koopkracht.
In de afgelopen 8 jaar zijn de lonen van de arbeiders in ons land met bijna 19% gestegen (18,98%), maar tijdens dezelfde periode kreeg de Koninklijke familie 36,5% meer, de koopkracht van Laken is dus wel zeer goed gewaarborgd, de dotatie van de Royals stijgt al jaren met gemiddeld het dubbele van de loonindex van het land.

Regering Leterme past begroting aan.
Met Leterme wordt opnieuw duidelijk hoe de dotatie aan de Koninklijke familie ook in 2008 in de begroting op een schandalige manier wordt -bijgesteld-, we hebben het hier over een totaal bedrag van 13.043.000 euro, dat is een 5,16% meer dan in 2007. 
In 2007 stegen de lonen gemiddeld met 2,4%, maar de dotatie van de Koninklijke familie stijgt bijna met meer dan het dubbele, van  12,403  miljoen euro naar 13,043 miljoen. Waarom moet de indexaanpassing voor de vorst 2 keer hoger zijn dan die van zijn onderdanen?

En Fabiola ?
Fabiola krijgt een 150-voudig weduwepensioen.
Maar het leeuwenaandeel gaat naar de hofhouding van Albert en Paola, die ruim 10 miljoen euro voor hun rekening nemen. Daarnaast gaat koningin Fabiola ieder jaar met bijna anderhalf miljoen euro lopen, zodat ze sedert het overlijden van haar man Boudewijn, al bijna 20 miljoen euro heeft ontvangen.

David en Goliath.
Het pensioen van de weduwe van een zelfstandige met volle loopbaan, wat Boudewijn feitelijk had, bedraagt nu 814 euro per maand, of 9.768 euro per jaar, Koningin Fabiola krijgt met haar 1.502.000 euro zomaar 153 keer meer om rond te komen, om wat te doen?
Dat zullen ze wellicht in Spanje of in één of andere kerk wel beter weten schrijft LDD.

Utopie rond de fratsen van Laurent.
Voor LDD is het hoog tijd dat wij samen ophouden om die nutteloze ‘bollenwinkel’ in Laken te onderhouden, dat de Koning zelf wordt vergoed voor zijn opdrachten, tot daar aan toe, maar die uitgaven mogen dan wel eens deftig worden gecontroleerd.
De dotatie moet dringend beperkt worden tot de ‘noodzakelijke’ functies, de fratsen van Laurent zouden we dit jaar niet meer betalen, maar de CD&V heeft die belofte al weer ingeslikt.
Wanneer wordt die enorme werkloosheidsvergoeding van 319.000 euro per jaar echt stopgezet ? In Nederland verdienen de prinsen en prinsesjes de kost zoals iedereen, die weten dus wat een gewone burger aan belastingen betaalt, om ‘solidair’ te zijn met hun volk.
Tot zover het commentaar van Lijst De Decker.


Leterme "Opperknecht" van Laken ?

NVDR.
Tijdens een telefoongesprek van de redactie met Jean-Marie Dedecker blijkt dat Jean-Marie  nog steeds bereid is om mee te werken aan een "Mars op Laken", we hebben hem wel gezegd dat er al op 16 maart een Mars op Laken was gepland maar dat de persoon die daarvoor al initiatieven had genomen, op 3 maart te Leuven voor één maand werd opgesloten ....
De redactie gaf ook aan Jean-Marie mee dat Vlamingen broeksch..... zijn, en dáár ligt volgens Morsum Magnificat hét grote probleem, Yves Leterme is de Eerste Minister van de Vlaamse broeksch....., hij moet er niet fier op zijn.
Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 15 oktober 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.