Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930303





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten In extremis naar Alfacam te Lint.
10 mei 2008
Vlaamse Journalisten of toeristen.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 450.700
Ternat / Antwerpen 10 mei 2008.

De Vlaamse Journalisten Vereniging die zo'n vierhonderd leden telt, had volgens een uitspraak van de penningmeester tijdens de Algemene Vergadering (AV) van december 2006, grote plannen, de AV van 2007 zou zeer waarschijnlijk ergens op Cruiseschip worden gehouden, maar het was een droom van Ronald Libin. De leden moesten we toegeven dat de kassa van de VJV met duizenden Euro was toegenomen en er toch maar een veertigtal leden waren bijgekomen.


De redactie van Morsum Magnificat op 12 december 2001 tijdens de Internationale Marconi viering in Poldhu (Cornwall), captatiewagens heeft Morsum Magnificat
ook al gezien en dit was niet de enige. De persoon links aan de BBC Spotlight reportagewagen is de huidige verantwoordelijke uitgever van Morsum Magnificat.

Uitstap 2008.
De leden hebben tot 10 mei 2008 dienen te wachten om te weten te komen, welke uitstap er dit jaar voor de leden werd gepland, vorig jaar werd er een bezoek aan de Vrt gebracht, of de VJV daar iets te weten is gekomen over het vernietigend rapport dat momenteel bij het Rekenhof ligt, betwijfelen we.
Dat de VJV bij de Vrt op bezoek gaat begrijpt deze redactie niet, de Vrt krijgt van de
Vlaamse Overheid 300 mio Euro toegestopt (die ze blijkbaar qua programma's niet goed besteden) en bovendien vindt men bij de Vrt alleen maar beroepsjournalisten die nóg eens 286.000 Euro van de Vlaamse Overheid ontvangen ! De VJV wordt niet eens door de Vlaamse Overheid erkend, laat staan dat ze 1 Euro subsidie krijgen, daarom is het niet te begrijpen dat de VJV juist daar op bezoek ging.


Eurocam / Alfacam te Lint, toen was de 1e Minister Verhofstadt daar om de zonnepanelen die de
overheid had ondersteund (financieel natuurlijk) officieel in dienst te stellen. Toen werd er ook over de kerncentrales van de 4e generatie gesproken, gegevens en productie van zonnecellen, dát was interessant om artikels te maken, maar Jean Marc Van Belle (of anderen van de VJV) hebben we toen niet gezien, nu gaan ze ons niet zien, we kennen Alfacam voldoende. Onlangs waren de "Groenen" daar nog om het "Selectief sloopbestek" te promoten, ook daar was niemand van de VJV aanwezig, Morsum Magnificat echter wel.

Feestelijke maaltijd.
Toen de auteur van dit artikel na de AV van 2006 voor twee personen had
ingeschreven, moest blijken dat men voor het aantal maaltijden enkele genodigden (die met een ereteken van 25 jaar dienst werden bekroond) had vergeten, daarom was er niet alleen onvoldoende plaats, maar ook niet voor iederen dessert, etc. Een excuus van de toenmalige Voorzitter, of ondervoorzitter was er niet bij.

Geen politiek ?
Wanneer we op de website van de VJV lezen dat er bij journalistiek geen plaats is
voor politiek, dan snappen we toch niet goed waarom Jean Marc Van Belle tot ondervoorzitter van de VJV werd gekozen terwijl deze voor het Vlaams Belang in Kortrijk actief is ? Onlangs vernamen we dat een fotograaf van het Vlaams Belang van de VJV een perskaart kreeg terwijl, voor zover ons bekend, de man alleen maar fotograaf is op de bijeenkomsten van het Vlaams Belang. In 't Scheldt mochten we ook lezen dat de vorige Voorzitter van de VJV regelmatig op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang te Antwerpen te vinden was.Ondergetekende is Godelieve Vaesen ook maar één keer op een persactiviteit tegen gekomen bij, jawel, het Vlaams Belang in Bobbejaanland.

Op zaterdag 24 mei 2008 gaat de VJV naar Alfacam in Lint, Morsum Magnificat was daar al enkele keren op bezoek, niet om er een feest van te maken, maar voor persactiviteiten, we zijn tenslotte journalisten en geen toeristen.

Erik Verbeeck.
Redactie Morsum Magnificat Â® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 10 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.