Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ongeval Maes te Linter : Nog een getuigenis
07 april 2006
De veiligheid bij werken in gondel van hoogwerkers wordt "algemeen" met de voeten getreden


Betekom / Oud Turnhout 7 april 2006
Een arbeider die recent nog systematisch in een door zijn baas gehuurde hoogwerker van MAES Hoogwerkers stapte legt voor het toepassen van de veiligheid bij MAES Hoogwerkers belastende verklaringen af.

Geen PBM.
Getuige Toon werkte voorheen 10 jaar in de wereld van de schoonmaakbedrijven (ruitenwassers) en kende via die weg ook de overleden Walter Vervoort, het was zelfs een vriend geworden, vertelt T.S. spontaan. Ondertussen ben ik bedrijvig in de metaalsector en pas daar hoorde ik dat we een veiligheidsgordel moesten dragen.
Wij <de firma waar ik toen werkte> maakte al gedurende 5 a 6 jaar gebruik van de diensten van MAES Hoogwerkers, we hebben daar nooit gehoord van het dragen van gordels, ik wist niet eens dat ik een veiligheidsgordel moest aandoen !  Tot 18m werkten we met ladders, wanneer het hoger was, huurden we een hoogwerker van Maes Hoogwerkers.
Beveiligen kost te veel.
Wanneer ge ruiten moet gaan wassen en alle beveiligingen toepassen, wat gaat dat dan kosten ? Dat gaat gewoonweg niet ! Toch geeft T.S. toe dat het in feite wel kan, maar het kost te veel.
Nooit PBM in gondel.

Zelfs mijn baas werkte ook mee in de gondel van een hoogwerker van Maes toen we de ruiten aan het kuisen waren van de kliniek in Turnhout, mijn baas heeft mij nooit gezegd dat wij een veiligheidsgordel moesten dragen, laat staan, dat de mensen van Maes Hoogwerkers dat tegen ons gaan zeggen, een veiligheidsgordel dat kenden wij niet en dat is ??n jaar geleden !  Ik heb dat werk 10 jaar gedaan.
Collega dood.
Ik heb al een goede collega (Vic Segers) bij de firma I. 17m naar benden zien <dood> vallen, maar het leven gaat verder, twee uur later stond ik weer boven op dezelfde plaats terug te werken, dat is het leven, het gaat verder, dat is de mentaliteit en dat zal niet veranderen tot zolang de baas er achter zit van komaan, komaan ?
Geen toezicht.

Getuige is formeel dat er veel te weinig toezicht is, er zijn momenten geweest, dat ik heb gezegd ; ?hier moeten nu eens mensen van de veiligheid komen?, maar nooit heb ik iemand gezien.  Er zijn wel mensen van de veiligheid, maar als we rare dinges aan het doen zijn en zeggen ?het gaat niet anders? dan draaien ze zich om en ze zijn weg !
Ruitenwassers.
T.S. Heeft ook kritiek op het veiligheidsbeleid van zijn ex werkgever te Turnhout, ?dat is trouwens de reden dat ik daar ben opgestapt, het kon echt niet meer?.
Behalve het gebruik van 18m hoge houten ladders  (12 sporten en vier delen) is het een publiek geheim dat de firma SMETS bvba (Schoonmaakbedrijf), in het Turnhoutse en de Noorderkempen zaken doet die anderen niet doen: ?Als er hoog moet gewerkt worden, ga dan naar Smetske?, de rest doet dat allemaal niet meer, bij Smets werken we met de hangladder, dan binden we ladders met touwen aan mekaar en gaat er achteraan iemand <als tegengewicht nvdr> op het andere stuk zitten, dat is daar schering en inslag vertelt Toon.
Als we de opmerking plaatsen dat die ladders daar toch gekeurd worden, zegt Toon ; ?ik heb daar in 10 jaar nooit een controle gezien, vriezen, regen, wind ? altijd vooruit? !
 


Bevestiging voor PBM ruitenwassers aan raam

Opdrachtgevers moeten aan hun raam een bevestiging
laten plaatsen waaraan de glazenwasser zijn leeflijn kan
bevestigen
 

Deze firma betrapten we te Temse <Ziekenhuis> ook
op gevaarlijk kunst en vliegwerk maar bij de Turnhoutse
firma Smets bvba (Schoonmaakbedrijf> zou het nog erger zijn.


T.S. Oud Turnhout

Laatste update ( 08 april 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.