Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927283





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
NELECTRA avond bevestigt malaise Algemene Direktie Energie-UPDATE
07 mei 2008
Overspanningsbeveiliging nog steeds niet op het programma.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 450.300
Ternat / Antwerpen, 06 mei 2008.

------- Update 3
Joeri Michiels van NELECTRA, dé man achter de presentaties richting elektriciens
-overal in de gebouwen van Electrabel -maar te Hasselt in die van Interelectra - is razend op Morsum Magnificat.
Bij NELECTRA  wil men maar niet gezegd hebben, dat zij niet (zoals hij tijdens de
presentaties zegt) kunnen stellen onafhankelijk te zijn. NELECTRA lid Detel bvba die onder meer in 2002 lid was, kon, wegens een <terecht> conflict met ELECTRABEL, niet op de steun van NELECTRA rekenen.
In een vergadering van 04 november 2002 werden de problemen bij de
NELECTRA Directie op tafel
gelegd, Joeri Michiels was daarbij óók aanwezig. NELECTRA speelde struisvogel, ergo, ze verstopten zich door na dat gesprek
zelfs niet eens te reageren ! Daarom stuurde Detel bvba op 23 december 2002, dus anderhalve maand na het onderhoud,  een duidelijke brief, maar ook daarop geen enkele reactie van NELECTRA.
Deze redactie kan zich niet van de indruk ontdoen, dat NELECTRA vandaag nog
altijd veel te
afhankelijk is van Electrabel, maar dat zal Joeri Michiels natuurlijk
niet toegeven.
-------- 17:59 9/05/2008

------------ Update 2
De firma Design & Telecom -Detel- was destijds lid van NELECTRA, maar toen
Detel aan onder spanning staande netten van Electrabel diende te werken en de veiligheid niet kon gerespecteerd worden (art.266), ontstond een conflict met Electrabel.
Detel weigerde onder spanning te werken (art.192) en verloor
haar opdrachten. NELECTRA diende Detel in de kou te laten staan. In een vergadering in de kantoren van NELECTRA diende de Directie toe te geven dat zij, wegens de grote afhankelijkheid, niet in staat waren om Detel te verdedigen.
-------- Erik Verbeeck - 12:20 9/05/2008

-------- Update 1.
Een lezer maakte de opmerking omtrent het gebruik van de zogenaamde "lusterklemmen" om verbindingen achter toestellen te maken, het VEI was formeel dat het, bij het ontbreken van een "Wet" wel mag.
Morsum Magnificat heeft de opmerking in het verleden al meerdere keren gemaakt, tussen de theorie en de praktijk is een groot verschil en dát mist men wel degelijk bij het VEI, het gebruik van lusterklemmen
achter stopcontacten en schakelaars is zonder meer strijdig met de regels van goed vakmanschap.
Erik Verbeeck ------ 11:47 9/05/2008  

De conformiteit van de elektrische installaties is een levensgroot probleem, dat werd onlangs met het rapport van de Wooninspectie Vlaanderen in het Vlaams Parlement nog maar eens aangetoond omdat bij 80% van de adviezen tot het onbewoonbaar verklaring van woningen, er elektrocutie gevaar is.
Nelectra is een -commerciële- Federatie voor de elektrosector die beweert onafhankelijk te zijn, maar met handen en voeten aan Electrabel is gebonden, vandaar dat al hun activiteiten plaats vinden in gebouwen van Electrabel.


Ze pisten met ze"n allen

Conformiteit elektrische installaties.
Onder het motto "Oude en nieuwe elektrische installaties" brengt Nelectra (in samenwerking met het VEI) voor leden en niet-leden (die 10 euro -zonder ontvangstbewijs- betalen) in vier avonden een overzicht van het A.R.E.I.  Bij dergelijke  evenementen is het dweilen met de kraan open omdat vragen
zoals : " Mag men een lusterklem gebruiken om geleiders achter stopcontacten of schakelaars met elkaar te verbinden " uitmonden in een welles/nietes spelletje.

Overspanningsbeveiliging.
Voor de zoveelste keer heeft Morsum Magnificat vastgesteld dat, noch NELECTRA, noch het VEI, voldoende aandacht schenkt aan de beveiliging tegen overspanningen te wijten aan atmosferische verschijnselen (bliksem : art.136-2 AREI).
In de dias omtrent  overspanningsbeveiligingen in domotica werd Klasse I-II-III-IV aangegeven, terwijl deze in het kader van overspanningsbeveiligingen allemaal tot de Klasse III  (2,5 - 10 kA) behoren.
Dergelijke Klasse III beveiligingen (voor Domotica apparatuur) hebben trouwens geen enkele zin als er stroomopwaarts geen Klasse I-II (125-45 kA) beveiligingen werden geplaatst.

Erik Verbeeck
Electrotechnicus
onafhankelijk onderzoeksjournalist

Meer in Morsum Magnificat 153
www.morse-press.be

Laatste update ( 16 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.