Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930097





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vacature ombudsman / vrouw bekend.
09 april 2008
Vlaams Parlement maakt vacature en procedure bekend.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 439.900
Ternat / Brussel 9 april 2008.

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vandaag het profiel en de selectieprocedure voor een nieuwe Vlaamse ombudsman goedgekeurd. Zowel de profielopmaak als de eigenlijke selectie zijn, in opdracht van het parlement, aan externe instanties toevertrouwd. Hiermee zet het Vlaams Parlement een beleidskeuze verder die ook bij de vorige selectie is gemaakt. De vacature voor ombudsman ontstond nadat de vorige Vlaamse ombudsman, de heer Bernard Hubeau, begin dit jaar het Vlaams Parlement voor de academische wereld inruilde. 

Inhoud van het profiel
De Vlaamse ombudsman vervult een unieke sleutelfunctie als brug tussen de burger, het parlement en de regering(sadministratie). Om goed te functioneren moet de ombudsman een groot moreel gezag hebben. Dat gezag steunt op de kwaliteit van zijn klachtenbehandeling, op een voldoende draagvlak bij de volksvertegenwoordiging en op het vertrouwen van de burger en de overheid. Belangrijk is verder dat de werking van de ombudsdienst transparant verloopt, en dat de ombudsman onafhankelijk, onpartijdig en integer is. In het profiel dat de plenaire vergadering vandaag heeft goedgekeurd, zijn ook nieuwe inzichten verwerkt over de werking van de overheid en over nieuwe of verbrede opdrachten van de ombudsdienst.

Selectieprocedure
Het profiel van de Vlaamse ombudsman werd opgesteld door een externe expertencommissie, multidisciplinair samengesteld uit academici en ombudspersonen. Het profiel schetst het kader voor een kwaliteitsvolle invulling van de opdracht. De selectieprocedure beoogt de kennis, attitudes en competenties voor deze sleutelfunctie uitgebreid en indringend te testen. Zowel een extern rekruteringskantoor als een externe jury gaan de kwalificaties van de kandidaten na. Het is de bedoeling om tegen het zomerreces een nieuwe Vlaamse ombudsman te kunnen aanstellen.

Het volledige profiel en de selectieprocedure kan worden geconsulteerd op de website van het Vlaams Parlement www.vlaamsparlement.be, bij de pagina ‘Contact en bezoek’, rubriek Vacatures.

Redactie Morsum Magnificat
www.morse-press.be

Laatste update ( 16 april 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.